Vynikajúca a osviežujúca torta Madagaskar, ktorú pripravíte bez pečenia. Je to naozaj fantastická pochúťka.
Potrebujeme:
600 ml smotany na šľahanie
200 g tmavej čokolády
200 g mliečnej čokolády
200 g bielej čokolády
2 balenia čokoládových maslových sušienok
3 lyžice masla
1 prášková želatína
Postup:
Každý druh čokolády si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s 200 ml smotany na šľahanie. Želatínu zahrejeme a rozdelíme na 3 rovnaké časti a vmiešame do každej čokolády. Dobre všetko premiešame a dáme zachladiť.
Kým čokolády chladnú, v mixéri rozmixujeme sušienky a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Hmotu ktorá nám vznikne natlačíme na dno tortovej formy priemer 24. Tiež odložíme aspoň na 30 minút vychladiť. Potom navrstvíme krémy podľa farby každú vrstvu vyhladíme, a dáme nazad do chladničky. Najlepšie na noc.
Na druhý deň dozdobíme buď to čokoládovou polevou, alebo posypeme kakaovým práškom cez jemné sitko. Môžeme podávať aj s vyšľahanou šľahačkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)