plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohový koláč so Salkom: Nečakajte nič presladené – je tak fantastický, že z tvarohu sa doma už nič iné nepečie!

Dobrý deň, chcem podeliť o jeden úžasný zákusok od Nikol. Musím povedať, že pre našu rodinu je to najlepší zákusok na svete. Cesto vláčne, krém ľahký a ako čerešnička na torte je tá najlepšia karamelová poleva.

Potrebujeme:

cesto

6 vajec

6 lyžíc práškového cukru

2 lyžice oleja

6 lyžíc polohrubej múky

polovica prášku do pečiva

tvarohový krém

Kocka masla – 250 g masla

100-150 g cukru práškového

šťava a kôra z polovice citróna,

2 tvarohy (ten vo vaničke) (ja pridávam ešte 3-4 lyžice kyslej smotany, ale nemusíte)

poleva 

1 karamelové salko,

1 smotana na šľahanie 31%

Malinová marmeláda

Postup:

6 žĺtkov vymiešame so 6 lyžicami cukru, pridáme 2 lyžice oleja, ďalej múku zmiešanú s práškom a nakoniec do hmoty vmiešame sneh z vyšľahaných bielok.

dáme na plech vymastený a vysypaný hrubou múkou piecť na 180 stupňov. Upečený korpus potrieme marmeládou.

Na tvarohový krém si vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a pridáme šťavu a kôru z citróna a 2, alebo pokojne  3 tvarohy.

Poleva: karamelové salko, si dáme do misky, vedľa v inej miske vyšľaháme dotuha 33% smotanu. Potom pridáme vyšľahanú smotanu do salka (zašľahávame postupne) dávam na chvíľu do chladničky a potom natrieme na buchtu, nikdy sa mi nestalo, že by poleva nebola dostatočne tuhá, aby nedržala :)

Necháme vychladiť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

celý recept aj s fotopostupom si môžete pozrieť TU

Najlepšie recepty na dnes