Lyžičkové fánky z tvarohu: Najjemnejšie a také chutné, že ich zajtra budete chcieť zas!

Tvarohové fánky robím každý rok, už nás doma sú populárnejšie ako šišky, palacinky či lievance. Cesto je jemnučké a krásne rozvoniava.

Tvarohové fánky robím každý rok, už nás doma sú populárnejšie ako šišky, palacinky či lievance. Cesto je jemnučké a krásne rozvoniava.

Potrebujeme:

440-450 g hladkej múky

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

štipka soli

3 vajcia

250 g jemného tvarohu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g masla

2 polievkové lyžice rumu

Olej

Práškový cukor a škoricu na obaľovanie

Postup:

Z ingrediencií vymiešame cesto a zabalíme ho do fólie. Necháme ho v chlade pol hodiny. Keď je cesto vychladené, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a rozváľame na pomúčenej doske, vykrojíme kruhy a pomocou lyžičky v nich spravíme menšiu priehlbinku – preto ich voláme lyžičkové. Môžeme zvoliť aj iné tvary – napríklad štvorce či obdĺžniky. Vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista a potom jednoducho obalíme v zmesi práškového cukru a škorice.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay