Tvarohové fánky robím každý rok, už nás doma sú populárnejšie ako šišky, palacinky či lievance. Cesto je jemnučké a krásne rozvoniava.
Potrebujeme:
440-450 g hladkej múky
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
štipka soli
3 vajcia
250 g jemného tvarohu
100 g masla
2 polievkové lyžice rumu
Olej
Práškový cukor a škoricu na obaľovanie
Postup:
Z ingrediencií vymiešame cesto a zabalíme ho do fólie. Necháme ho v chlade pol hodiny. Keď je cesto vychladené, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a rozváľame na pomúčenej doske, vykrojíme kruhy a pomocou lyžičky v nich spravíme menšiu priehlbinku – preto ich voláme lyžičkové. Môžeme zvoliť aj iné tvary – napríklad štvorce či obdĺžniky. Vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista a potom jednoducho obalíme v zmesi práškového cukru a škorice.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)