plny-hrniec_transparent_negativ.png

Naučte sa lyžičkové cesto na roládu a k inému receptu sa už nevrátite: 3 prísady, minútová príprava a aj na zákusky je to absolútna jednotka!

Úplne najjednoduchšie cesto na roládu. Cesto na lyžice, vždy sa vydarí a chutí absolútne dokonale

Úplne najjednoduchšie cesto na roládu.

 

 

Cesto na lyžice, vždy sa vydarí a chutí absolútne dokonale.

Potrebujeme:

5 vajec

5 lyžíc polohrubej muky

5 lyžíc kryštálového cukru

Ďalej:

štipka soli

Na plnenie (voliteľné):

 

 

džem

tvaroh

smotana na šľahanie

granko

 

 

Na ozdobu (voliteľné):

čokoládová poleva

práškový cukor

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

 

 

Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.

Po lyžiciach pridáme do snehu cukor.

Keď sa rozpustí a sneh je tuhý, prestaneme šľahať.

 

 

Do snehu pridáme žĺtky.

Zľahka prešľaháme.

Potom pomocou cukrárskeho jazyka ručne vmiešame múku.

 

 

Plech na pečenie si vystelieme papierom.

Nalejeme naň cesto a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.

Upečené cesto necháme asi 5 minút postáť.

Potom stočíme spolu s papierom.

Necháme zatočenú vychladnúť (položíme ju tak, aby bol spoj na spodku rolády).

 

 

Vychladnutú roládu roztočíme.

Papier zložíme natrieme a opäť stočíme.

Podávame nakrájané na plátky.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes