Ak vás už nudia tradičné rezne, pripravte si lahodné ľvovské rezne.
Sú veľmi chutné a úspešne nahradia klasické jedlo.
Vyskúšajte ich a možno sa stanú stálou súčasťou vášho obedového menu.
Majú zaujímavú jemnú chuť a výborne sa hodia napríklad k zemiakom.
Jednoduchý recept na vynikajúce ľvovské rezne podľa receptu z portálu haps.
Potrebujeme:
500 g mletého morčacieho mäsa
200 g strúhaného syra
1 žemľu
1 vajce
strúhanku na obaľovanie
soľ
korenie
bielu cibuľu
olej na vyprážanie
Postup:
Žemľu (najlepšia je klasická kaiserka) namočíme do misky s vodou.
Mleté mäso vložíme do ďalšej misky.
Do misky s mäsom pridáme vyžmýkanú žemľu.
Syr si nastrúhame.
K mäsu pridáme vajce a syr.
Dochutíme soľou a korením.
Na panvici jemne osmažíme cibuľu nakrájanú na kocky.
Olej scedíme.
Cibuľu pridáme do mäsovej hmoty.
Zmes vymiesime, kým nie je jednotná.
Vytvarujeme rezne.
Potom ich jemne obalíme v strúhanke.
Na rozpálený olej na panvici vložíme rezne a smažíme ich do zlatista.
Úžasné rezne podávame s obľúbenými prílohami, napr. zemiakmi alebo šalátom.
Rezne môžeme pripraviť aj z mletého kuracieho alebo divinového mäsa.
Kľúčom k nezameniteľnej chuti ľvovských rezňov je syr a cibuľa.
Prajeme Vám dobrú chuť!