plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ľvovský rezeň nie je obyčajný rezeň: Objavte recept na mleté mäso, ktorý vás prekvapí!

Ak vás už nudia tradičné rezne, pripravte si lahodné ľvovské rezne.

 

 

Sú veľmi chutné a úspešne nahradia klasické jedlo.

Vyskúšajte ich a možno sa stanú stálou súčasťou vášho obedového menu.

Majú zaujímavú jemnú chuť a výborne sa hodia napríklad k zemiakom.

 

 

Jednoduchý recept na vynikajúce ľvovské rezne podľa receptu z portálu haps.

Potrebujeme:

500 g mletého morčacieho mäsa

200 g strúhaného syra

1 žemľu

1 vajce

strúhanku na obaľovanie

soľ

korenie

bielu cibuľu

olej na vyprážanie

Postup:

 

 

Žemľu (najlepšia je klasická kaiserka) namočíme do misky s vodou.

Mleté mäso vložíme do ďalšej misky.

 

 

Do misky s mäsom pridáme vyžmýkanú žemľu.

Syr si nastrúhame.

 

 

K mäsu pridáme vajce a syr.

Dochutíme soľou a korením.

 

 

Na panvici jemne osmažíme cibuľu nakrájanú na kocky.

Olej scedíme.

Cibuľu pridáme do mäsovej hmoty.

 

 

Zmes vymiesime, kým nie je jednotná.

Vytvarujeme rezne.

Potom ich jemne obalíme v strúhanke.

 

 

Na rozpálený olej na panvici vložíme rezne a smažíme ich do zlatista.

Úžasné rezne podávame s obľúbenými prílohami, napr. zemiakmi alebo šalátom.

 

 

Rezne môžeme pripraviť aj z mletého kuracieho alebo divinového mäsa.

Kľúčom k nezameniteľnej chuti ľvovských rezňov je syr a cibuľa.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes