plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusný stabilný krém zo žĺtkov a bielej čokolády: Žiadna smotana, smotanový syr alebo škrob!

Výnimočný recept na maslový krém, ktorý je hustý, flexibilný a výborne sa hodí na zdobenie tort.

Na prípravu vám stačí len pár dostupných ingrediencií a výsledkom budete nadšení – toto je presne ten krém, ktorý ste už dlho hľadali.

 

 

Nenáročný recept na jemný žĺtkový krém z youtube kanála Торты и Кулинария Cakes & Cooking.

Potrebujeme:

10 žĺtkov (zo stredne veľkých vajec)

80 g kryštálového cukru

8 g vanilkového cukru

100 ml mlieka

100 g bielej čokolády

250 g zmäknutého masla

 

 

Postup:

Na začiatku oddelíme do dvoch mís bielky a žĺtky.

Žĺtky pridáme do hrnca.

 

 

Nasypeme kryštálový cukor.

Pridáme vanilkový cukor a metličkou zamiešame.

 

 

Pridáme mlieko a vymiešame.

Hrniec preložíme na sporák.

Za stáleho miešania privedieme do varu.

 

 

Hneď ako sa objavia prvé bublinky, varíme ďalších 10 sekúnd.

A odstavíme zo sporáka.

Do horúcej zmesi pridáme čokoládu.

 

 

Dobre premiešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Potom krém precedíme cez sitko do čistej misky.

 

 

Misku prekryjeme fóliou.

Krém necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

 

 

V samostatnej nádobe mixérom šľaháme maslo 3 minúty, kým nezbelie.

 

 

Do rozšľahaného masla postupne pridávame po dvoch lyžiciach krému a šľaháme.

Hotový krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes