plny-hrniec_transparent_negativ.png

Do mäsa dajte len kúsok syra, masla a dajte piecť: Toto jedlo je také fantastické, že klasickým fašírkam dáte zbohom raz a navždy!

Plnené fašírky v chutnom kožúšku. Tip na skvelé jedlo z jedného plechu.

Vyskúšajte fašírky pre zmenu z morčacieho mäska. Podľa mňa sú ešte lahodnejšie a jemnejšie, ako tie bravčové. Navyše, pripravíte ich rýchlo a ak k nim pridáte chutné prísady, luxusný obed je razom na svete!

Potrebujeme:

1 kg morčacieho mäsa

2 vajcia

½ bochníka staršieho chlebíka alebo veky

120 ml mlieka

2 lyžice majonézy

Soľ, čierne mleté korenie

2 lyžice oleja

50 g masla

250 g tvrdého syra

2 paradajky

Voliteľné – majonéza alebo kyslá smotana na vrch

Postup:

Pečivo namočíme do mlieka, potom vyžmýkame a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme aj vajcia, soľ, korenie a majonézu.

50 g syra nakrájame na kocky a maslo rovnako nakrájame na malé kocky. Z mletého mäsa formujeme mokrými rukami placky, do ktorých stredu vložíme jednu kocku syra a masla. Potom mäso zabalíme tak, aby náplň ostala vo vnútri.

Mali by sme získať 10-12 plnených kúskov mäsa.

Fašírky sprudka opražíme na rozpálenom oleji z každej strany (smažíme približne 2 minúty).

Olej z panvice nalejeme na pekáč a preložíme naň opražené fašírky. Ak je výpeku málo, môžeme pridať vodu.

Na fašírky uložíme plátky paradajok, zvyšný syr (ktorý sme si nastrúhali najemno) a na vrch môžeme pridať trochu majonézy alebo kyslej smotany.

Pečieme pri teplote 190 stupňov približne 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes