Neodolateľný nepečený dezert: Sušienky skombinujte s 2 lahodnými krémami a máte túto luxusnú pochúťku!

Keď položíte na stôl tento luxusný nepečený dezert, nikto neuverí, že ste ho nepriniesli z cukrárne.

A pritom postup je veľmi jednoduchý a podľa tohto návodu z youtube ho zvládne úplne každý!

 

 

Potrebujeme:

sušienky podľa veľkosti formy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na kakaový krém:

1/2 šálky kryštálového cukru

3 PL kukuričného škrobu

3 PL hladkej múky

2 PL kakaa

3 šálky mlieka

1 PL masla

vanilkovú esenciu

Na vanilkový krém:

1/2 šálky kryštálového cukru

3 PL kukuričného škrobu

3 PL hladkej múky

3 šálky mlieka

1 PL masla

vanilkovú esenciu

Na polevu:

1 šálku vody

1 a pol PL kryštálového cukru

1 a pol PL kakaa

1 a pol PL kukuričného škrobu

1 PL masla

75 g čokolády

priemer formy 26 cm

Postup:

Na dno formy si naukladáme sušienky tak, aby bolo celé pokryté.

 

 

Sušienky naukladáme aj po celom obvode. 

 

 

Teraz si pripravíme prvý krém.

Do hrnca si nasypeme cukor, zmiešame so škrobom, kakaom a zalejeme mliekom.

Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme až do zhustnutia. 

Nakoniec pridáme maslo, vanilkovú esenciu a zapracujeme tak, aby bol krém kompaktný.

 

 

Krém nalejeme na sušienky a rovnomerne rozotrieme po celom povrchu.

 

 

Teraz si pripravíme druhý krém. 

Do hrnca si nasypeme cukor, kukuričný škrob, múku a zalejeme mliekom. Dobre premiešame a dáme na sporák. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme, kým krém nezhustne. 

Nakoniec opäť zapracujeme maslo a vanilku, potom krém vylejeme na povrch kakaového krému a rovnomerne rozotrieme. 

 

 

Nakoniec si pripravíme ešte polevu. 

Cukor s kakaom a škrobom si nasypeme na suchú panvicu a dobre premiešame.

Zalejeme vodou a dobre premiešame, aby sa suroviny rozpustili. 

Polevu varíme na strednom ohni za stáleho miešania kým nezhustne.

Nakoniec pridáme kúsok masla, nalámanú čokoládu, vymiešame a vylejeme na povrch dezertu. 

 

 

Ozdobíme podľa vkusu, vychladíme a môžeme podávať.

 

 

Dobrú chuť!