plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusný domáci chlebík bez miesenia, ktorý sa na 100% vydarí: Držte sa tohoto receptu a úspech máte zaručený!

Tento recept je úplne jednoduchý a pritom fantasticky chutný a lahodný. Som veľmi vďačná za tento recept mojej kamarátke Julke.

Potrebujeme:

3 poháre hladkej múky 650

1,5 poháre vlažná voda

1/2 ČL sušené droždie

1,5 ČL soľ, drvená rasca alebo iné semienka

Postup:

Do misky dáme všetky suché prísady, zamiešame, pridáme vodu a znovu zamiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 12 hodín. Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku trošku poprekladám do bochníku a nechám hodinku nakysnúť. Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať. Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.
Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto, zakryjeme a pečieme 30 minút.
Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka a je hotovo.Vyklopíme a trocha potrieme studenu vodou.

Najlepšie recepty na dnes