Tento recept je úplne jednoduchý a pritom fantasticky chutný a lahodný. Som veľmi vďačná za tento recept mojej kamarátke Julke.
Potrebujeme:
3 poháre hladkej múky 650
1,5 poháre vlažná voda
1/2 ČL sušené droždie
1,5 ČL soľ, drvená rasca alebo iné semienka
Postup:
Do misky dáme všetky suché prísady, zamiešame, pridáme vodu a znovu zamiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 12 hodín. Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku trošku poprekladám do bochníku a nechám hodinku nakysnúť. Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať. Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.
Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto, zakryjeme a pečieme 30 minút.
Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka a je hotovo.Vyklopíme a trocha potrieme studenu vodou.