plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusný dezert bez pečenia: Krémové čerešňové kocky

Vynikajúca voľba pre všetkých, ktorí zbožňujú krémové dezerty a nechcú tráviť dlhé hodiny pri sporáku. Tento nepečený dezert si jednoducho zamiluje!

Tento dezert som po prvýkrát ochutnala pred niekoľkými rokmi a od tej doby ho pripravujem pravidelne. Krémová chuť, šťavnaté ovocie a jednoduchá príprava je presne tým, čo robí tento dezert výnimočným. Verím, že zachutí aj vám!

Potrebujeme:

Maslové sušienky

Čerešňová vrstva

1 liter čerešňovej šťavy

1 kg čerešní

16 lyžíc krupice

13 lyžíc kryštálového cukru

Vanilkový krém

1 liter mlieka

3 bal. vanilkového pudingu

10 lyžíc kryštálového cukru

250 g masla

Smotanovo-jogurtový krém

300 ml smotany na šľahanie

400 ml bieleho jogurtu

2 bal. želatíny v prášku

Postup:

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme maslovými sušienkami (sušienky nie je potrebné namáčať).

Do misky prelejeme šťavu zo zaváraných čerešní, krupicu a cukor – privedieme do varu. Pridáme zavárané čerešne a všetko spolu chvíľu varíme, aby hmota dostatočne zhustla. Čerešňovú vrstvu nalejeme na sušienky.

Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Potom zložíme z plameňa a do pudingu vmiešame maslo. Pudingový krém nalejeme na čerešňovú vrstvu.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku. Želatínu necháme napučať v malom množstve vody a potom zahrievaním rozpustíme (nevarím). Rozpustenú želatínu zmiešame s 200 ml jogurtu.  Želatínovo-jogurtovú hmotu a pridáme aj zvyšný jogurt. Hotový šľahačkový krém nanesieme na pudingový krém.

Dáme stuhnúť do chladničky a podávame nakrájané na kocky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes