plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusný čokoládový zákusok: Najlepší dezert aký ste jedli!

Tento luxusný zákusok bude vašou tajnou zbraňou vždy, keď budete chcieť urobiť dojem. Fantastický, nadýchaný a úplne sa rozplýva na jazyku!

Potrebujeme:

Plech na pečenie 30×40 cm

Na cesto:

6 bielkov

90 g krupicového cukru

90 g hladkej múky

1/2 ČL prášku do pečiva

120 g čokolády

štipka soli

Na krém:

6 žĺtkov

100 g krupicového cukru

500 ml mlieka

50 g kukuričného škrobu

1 PL vanilkového cukru

100 g masla

Na polevu:

80 g čokolády

30 ml mlieka

30 g masla

Na pokropenie:

100 ml mlieka

Postup:

Ako prvé si nastrúhame čokoládu. K bielkam pridáme štipku soli a šľaháme. Za stáleho šľahania pridáme cukor a šľaháme kým nám nevznikne hustý sneh. Po častiach pridávame preosiatu múku a nastrúhanú čokoládu (obe si rozdeľte na 3 časti). Vznikne vám krásne vzdušné cesto. Rozotrieme ho na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 8 minút. Po upečení urobíme test pomocou špáradla, aby sme zistili, či je cesto hotové.

Plát cesta oddelíme od papiera na pečenie, na ktorom sa piekol a preložíme ho na nový.  Teraz si pripravíme krém. Mlieko si rozdelíme na dve časti 400 ml a 100 ml. Do hrnca si dáme cukor, vanilkový cukor, škrob, žĺtky a časť mlieka. Rozmiešame do hladka a pridáme aj zvyšné mlieko. Varíme na miernom ohni kým krém nezhustne. Preložíme ho do misky a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme polevu z mlieka, masla a čokolády. V mlieku si roztopíme na sporáku maslo. Nalejeme do druhej misky, v ktorej máme pripravenú nalámanú čokoládu. Čokoládu necháme namočenú v teplom mlieku s maslom asi 2 minúty a potom metličkou vyšľaháme na hustú lesklú čokoládovú polevu.

Keď nám krém vychladne a stuhne, pridáme doňho maslo nasledovne. Zmäknuté maslo šľaháme asi 3-4 minúty a postupne zašľahávame krém. Teraz si rozrežeme korpus na tri rovnaké časti. Spodnú vrstvu položíme na papier na pečenie a rovnomerne potrieme mliekom. Krém si rozdelím na tri časti a prvý časť natrieme na prvú vrstvu korpusu. Priklopíme druhým korpusom a opäť natrieme mliekom. Postup zopakujeme aj tretíkrát. Na hornú vrstvu krému rozotrieme čokoládovú polevu. Necháme stuhnúť, nakrájame, ozdobíme a necháme vychladnúť. Zákusok vyzerá aj chutí naozaj luxusne. Dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes