plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusné venčeky, ktoré sa vždy vydaria: Pečiem už dlhé roky, ale takéto dokonalé sa mi podarili až s týmto receptom!

Venčeky som skúšala robiť už veľakrát a len tento jeden recept mi vyšiel presne tak, ako som chcela. Jeho autorke Petre týmto ďakujem a ďalej posúvam aj k vám. Ak sa v venčekmi tiež trápite a nikdy nie sú dokonalé, verte, že tieto budú.

Potrebujeme:

4 ks vajcia,

250 ml vody,

90 g stuženého,

soľ

140 g hl. múky

Krém:

3 vanilkové cukry,

500 ml mlieka,

2 vanilkové pudingy,

15 dkg masla,

12 dkg krupice,

4 lyžice rumu

Postup:

V hrnci zvaríme vodu s tukom a soľou. Potom prisypeme múku a miešam (odpaľuje). Potom sa nechá cesto vychladnúť. Do vychladnutého cesta pridávame POSTUPNE vajcia jedno po druhom. Vajcia sa musia poriadne zapracovať do cesta a potom sa môže dať ďalšie. Pečieme na pečenie papieri na 170 C asi 20 min. Pred vložením do rúry venčeky postriekame vodou. Pri pečení sa rúra NESMIE otvárať.

mimibazar

Venčeky sa začínajú dvíhať až tak po 15 min. Po tých 20 min skúšam jeden venček rozpoliť, aby som zistila či je vnútri upečený.
Krém: maslo necháme zmäknúť. Mlieko, cukor a pudingy zvaríme v hladký puding a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do zmäknutého masla po častiach zašľaháme puding.
Sú naozaj výborné a na každej oslave sa po nich zapráši :-). Ak sa vám nechce variť pudingový krém, pokojne ich môžete naplniť len šľahačkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Celý recept aj s obrázkami si môžete pozrieť TU

Najlepšie recepty na dnes