plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusné plnené šišky, ktoré sa na 100% vydaria:Keď ich dám na stôl, na ostatné dezerty sa v momente zabudne!

Ak sa vám nechce robiť veterníky, alebo iné zložité zákusky, skúste toto. Tieto šišky z majonézy som sa naučila robiť na Morave, chutia skutočne miliónovo. keď ich vylepšíte vanilkovým krémom, šľahačkou a ovocím, tromfnú hocijaký zákusok.

Ak sa vám nechce robiť veterníky, alebo iné zložité zákusky, skúste toto. Tieto šišky z majonézy som sa naučila robiť na Morave, chutia skutočne miliónovo.

Keď ich vylepšíte vanilkovým krémom, šľahačkou a ovocím, tromfnú hocijaký zákusok.

Potrebujeme:

500 g hl. múky

100 g majonézy

3 žĺtky

250 ml mlieka

30 g droždia

2 lyžice cukru

2 lyžice rumu

2 lyžice oleja

soľ

olej na vyprážanie

Krém:

1 bal. zlatého klasu

500 ml mlieka

1 smotanu na šľahanie

Jahody alebo iné ovocie nakrájané na kúsky

Postup:

Urobíme kvások z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia.

Do misy preosejeme múku. Majonézu zmiešame so žĺtkami, cukrom a olejom.

Pridáme k múke, osolíme, všetko spojíme a vymiešame hladké cesto.

Necháme v teple vykysnúť.

Z vykysnutého cesta lyžicu odoberáme kúsky, z ktorých urobíme guličku a necháme ešte 15 minút kysnúť.

Smažíme dozlatista v dobre rozpálenom oleji.

Vychladnuté šišky rozkrojíme v polovici a naplníme pomocou cukrárskeho vrecka.

Nasjkôr puding, potom kúsky jahôd a nakoniec šľahačka.

Nakoniec pocukrujeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto winningpaper.club

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes