Ak sa vám nechce robiť veterníky, alebo iné zložité zákusky, skúste toto. Tieto šišky z majonézy som sa naučila robiť na Morave, chutia skutočne miliónovo.
Keď ich vylepšíte vanilkovým krémom, šľahačkou a ovocím, tromfnú hocijaký zákusok.
Potrebujeme:
500 g hl. múky
100 g majonézy
3 žĺtky
250 ml mlieka
30 g droždia
2 lyžice cukru
2 lyžice rumu
2 lyžice oleja
soľ
olej na vyprážanie
Krém:
1 bal. zlatého klasu
500 ml mlieka
1 smotanu na šľahanie
Jahody alebo iné ovocie nakrájané na kúsky
Postup:
Urobíme kvások z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia.
Do misy preosejeme múku. Majonézu zmiešame so žĺtkami, cukrom a olejom.
Pridáme k múke, osolíme, všetko spojíme a vymiešame hladké cesto.
Necháme v teple vykysnúť.
Z vykysnutého cesta lyžicu odoberáme kúsky, z ktorých urobíme guličku a necháme ešte 15 minút kysnúť.
Smažíme dozlatista v dobre rozpálenom oleji.
Vychladnuté šišky rozkrojíme v polovici a naplníme pomocou cukrárskeho vrecka.
Nasjkôr puding, potom kúsky jahôd a nakoniec šľahačka.
Nakoniec pocukrujeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto winningpaper.club