Luxusné ovocné rezy s kyslou smotanou: Robím ho vždy na dva plechy a nikdy neostane ani omrvinka!

Ak milujete rýchle a osviežujúce zákusky, toto je ten naviac top. Recept osa dá robiť v najrôznejších prevedeniach a príchutiach.

Ak milujete rýchle a osviežujúce zákusky, toto je ten naviac top. Recept osa dá robiť v najrôznejších prevedeniach a príchutiach.

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec,

20 dkg cukru krupice,

100 ml vody,

100 ml oleja,

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

25 dkg polohrubej múky,

½ prášku do pečiva.

Krém:

1 l mlieka,

3 vanilkové pudingy,

1 vanilkový cukor,

4 PL cukru,

1 lyžica masla

2 tégliky kyslej smotany

Trochu práškového cukru

Akékoľvek ovocie – čerstvé alebo z kompótu

Postup:

Žĺtky ušľahať s cukrom do peny, pridať olej, vodu, múku s práškom, nakoniec ručne vmiešať sneh z bielkov. Cesto naliať na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený papierom na pečenie a upiecť v predhriatej rúre na 180 ° C 15 – 20 minút. Ak chcete tmavé cesto, pridajte 2 lyžice kakaa. Na vychladnutú piškótu naskladať akékoľvek ovocie z kompótu alebo mrazené, samozrejme aj čerstvé.

Krém: 1 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 1 vanilkový cukor a 4 PL cukru uvariť, do horúceho pudingu vmiešať asi tak 1 lyžicu masla, do vychladnutého vmiešať 2 kyslé smotany, trochu práškového cukru a šľahačom vyšľahať ….. Na piškótu s ovocím natrieť krém a hore vyšľahať 2 šľahačky so stužovačom, posypať grankom alebo strúhanou čokoládou. Odporúčam urobiť večer a nechať do rána krásne záležať v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)