Potrebujeme:
cesto:
500 g hladkej múky
štipka soli
pol hrnčeka cukru
vanilkový cukor
200 ml vlažného mlieka
2 vajcia
3 cm plátok hery – rozpustiť
pol kocky droždia
Plnka:
Vaničkový tvaroh
cukor podľa chuti
citr. šťava
pol sáčku van. pudingu
Postup:
Cesto zarobíme klasickým spôsobom ako kysnuté cesto.
Po vykysnutí rozvaľkáme na 1 cm vysokú placku a radielkom povykrajujeme štvorce (veľkosť si určíme podľa seba). Na štvorčeky kladieme tvarohovú náplň, protiľahlé rožky spájame k sebe. nakoniec potrieme rozšľahaným vajcom a môžeme posypať posýpkou. Pečieme na 200 stupňov dozlatista.
Sú vynikajúce, nadýchané – jednoducho geniálne.
Autor receptu: Michaela Němcová