Luxusné mini šišky plnené krémom: Tento recept mal taký ohromný úspech, že ich teraz robím už len z dvojitej dávky!

Ak sa vám nechce robiť veterníky, alebo iné zložité zákusky, skúste toto. Tieto šišky z majonézy chutia skutočne miliónovo, odporúčam!

Ak sa vám nechce robiť veterníky, alebo iné zložité zákusky, skúste toto. Tieto šišky z majonézy chutia skutočne miliónovo, odporúčam!

Potrebujeme:

500 g hl. múky

100 g majonézy

3 žĺtky

250 ml mlieka

30 g droždia

...

2 lyžice cukru

2 lyžice rumu

2 lyžice oleja

soľ

olej na vyprážanie

Krém:

200 ml smotany na varenie alebo nesladeného kondenzovaného mlieka

3 žĺtky

3 lyžice Solamylu

2 lyžice cukru vanilkového cukru

Pár kvapiek rumu

100 g masla

Postup:

Urobíme kvások z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia.

Do misy preosejeme múku. Majonézu zmiešame so žĺtkami, cukrom a olejom. Pridáme k múke, osolíme, všetko spojíme a vymiešame hladké cesto. Necháme v teple vykysnúť.

Medzitým si zmiešame všetky prísady na krém okrem masla. Dáme variť a neustále miešame. Varíme na miernom plameni do zhustnutia. Po uvarení zamiešame maslo, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladiť. Vychladnuté vyšľaháme do krému.

Z vykysnutého cesta lyžicu odoberáme kúsky, z ktorých urobíme guličku a necháme ešte 15 minút kysnúť.

Smažíme do zlatista.

Vychladnuté nakrojíme v polovici a naplníme krémom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)