plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusné „Marlenka“ guličky – na nerozoznanie od originálu: Klasiku už nepečiem, toto má ohromný úspech na každej oslave!

Výborné guľôčky marlenka na nerozoznanie od tých kupovaných. Odporúčam každému, kto má rád domáce maškrtky. 

Výborné guľôčky marlenka na nerozoznanie od tých kupovaných.

 

 

Odporúčam každému, kto má rád domáce maškrtky. ja som kedysi marlenku zvykla piecť, ale teraz robievam už len tieto nepečené guličky bez pečenia.

Potrebujeme:

1 balenie medových plátkov 145 g

1 lyžica medu

 

 

1/2 konzervy karamelového Salka

100 g masla

lyžice mletých orechov (vlašské, lieskové)

 

 

mleté orechy na obalenie (prípadne kakao, alebo väčšie kúsky orechov)

Postup:

Plátky nastrúhame alebo nasekáme v robote.

Prípadne môžeme jednoducho namrviť rukami.

 

 

Pridáme do misky a polejeme medom.

Pridáme aj karamelové salko a zmäknuté maslo.

Nasypeme aj mleté orechy.

 

 

Celú zmes v miske zamiešame.

Vypracujeme jednotnú hmotu – cesto, z ktorého budeme tvarovať guľky.

Vzniknutú hmotu uložíme do chladničky na pár hodín, alebo napríklad aj na noc.

 

 

Po odležaní tvarujeme guľky.

Nachystáme si samostatnú misku a nasypeme do nej orechy.

Guľky hneď obaľujeme v mletých orieškoch, alebo v iných chutných prísadách.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mimibazar

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes