plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusné kuracie filety na 5 spôsobov: Už nikdy nebudete váhať, aké jedlo pripraviť na slávnostný stôl!

Aj bežne dostupné kuracie prsia sa dajú pripraviť tak, že z nich vykúzlite naozaj luxusné jedlo. Tieto recepty z youtube sa hodia na bežný deň, ale aj na slávnostný stôl!

Kuracie harmoniky

Potrebujeme:

3 kuracie prsia

6 – 8 ks šampiňónov

paradajky

100 g tvrdého syra

1 ČL sušeného cesnaku

1/4 ČL muškátového orieška

soľ, koreniny a mletú červenú papriku podľa chuti

2 – 3 PL rastlinného oleja

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme a navrchu narežeme hlboké drážky tak, že mäso neprekrojíme úplne, ale mala by nám vzniknúť taká „mäsová harmonika“. Všetky tri narezané prsia vložíme do vymastenej zapekacej misy alebo hlbšieho plechu. V miske si rozmiešame soľ a koreniny s trochou oleja. Touto zmesou dôkladne potrieme každý kúsok mäsa.

Tvrdý syr si nakrájame na plátky. Šampiňóny, aj paradajky si umyjeme a takisto nakrájame na plátky. Všetky tri suroviny postupne ukladáme do každého zárezu.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 35 minút. Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

Kuracie rezne s pestom a slaninkou

Potrebujeme:

1 ks kuracích pŕs

150 g plátkov slaniny

80 g tvrdého syra

40 g pesta

Postup:

Na zapekaciu misu si po okraji vedľa seba uložíme plátky slaninky a na ňu položíme kuracie mäso, do ktorého pozdĺžne urobíme jeden dlhý zárez. Osolíme, naplníme pestom a posypeme nastrúhaným syrom. Celé kuracie prsia potom zabalíme do slaniny.

Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 30 – 35 minút. Hotovo. Takto rýchlo vyčarujete luxusný obed. Prajeme dobrú chuť! 

Jemné kuracie prsia „sous vide“

Na tento spôsob prípravy potrebujeme špeciálne plastové vrecúška na varenie a vakuovačku, ktorá z vrecúška odčerpá všetok vzduch. Vakuovačka sa vám vyplatí, aj keď potrebujete uskladniť viac mäsa, či iných potravín. Ostanú dlhšie čerstvé, môžete ich takto pohodlne skladovať v chladničke, aj v mrazničke a zaberú oveľa menej miesta.

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs s kožou

koreninovú zmes podľa chuti

soľ

olej

Postup:

Mäso si z oboch strán osolíme a posypeme koreninami podľa chuti. Potom ho vložíme do plastových vrecúšok, pomocou vakuovačky vysajeme vzduch a varíme asi 1,5 hodiny pri nízkej teplote.

Uvarené mäso vyberieme z vrecúška, osušíme papierovými utierkami a z oboch strán opekáme na rozpálenom oleji.

Grilované kuracie filety s chrumkavou kôrkou

Potrebujeme:

kuracie prsia

kukuričný alebo zemiakový škrob

sójovú omáčku

soľ podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia si nakrájame na tenšie plátky a jemne naklepeme tĺčikom. Osolíme, obalíme v škrobe, namočíme do sójovej omáčky a z oboch strán opečieme na grile alebo na rozpálenej panvici. Prajeme dobrú chuť!

Kuracie prsia pečené v alobale

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

soľ a koreniny podľa chuti

sušený cesnak

slnečnicový olej

Postup:

Všetky koreniny si zmiešame v miske s trochou oleja, natrieme na kuracie prsia a marinujeme aspoň 1/2 hodiny. Z alobalu si vytvoríme akoby misku, položíme naň marinované kuracie prsia a vložíme odokryté do predhriatej rúry na 250 °C asi na 15 minút.

Je veľmi dôležité počas pečenia neotvárať dvierka rúry. Hotovo. Kuracie prsia sú jemné, šťavnaté, s chrumkavou kôrkou. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes