Luxusné muffiny Dunajské vlny: Čo sústo to pocit, akoby ste jedli úžasnú tortu z 3 vrstiev a famózneho krému!

Čo kúsok, to dokonalá chuť – každá takáto muffinka chutí ako mini torta. Neskutočne lahodná dobrota, najlepšie muffiny, aké som kedy ochutnala!

Potrebujeme (na 8 košíkov):

60 g masla izbovej teploty

0,5 balenia vanilkového cukru

50 g práškového cukru

2 vajcia

100 g polohrubej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička prášku do pečiva

1 lyžica mlieka

1 lyžička kakaa

1 pohár odkvapkaných čerešní

krém:

25 g vanilkového pudingového prášku

30 g cukru

250 ml mlieka

125 g masla izbovej teploty

Čokoládová poleva:

125 g čokolády na varenie

1 lyžica oleja

Postup prípravy

Z mliek a pudingu uvaríme puding podľa návodu na obale.Uvarený puding prekryjeme fóliou aby sa nevytvorila koža, prípadne z času na čas premiešame.

Maslo si ušľaháme s cukrom a s vanilkovým cukrom do peny, potom postupne vmiešame vajcia. Po dôkladnom vymiešaní pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.

Do muffinovej formy poukladáme košíčky a tie do 1/2 naplňte pripraveným cestom.

Do zvyšného cesta primiešajte kakao a mlieko. Potom kakaové cesto rovnomerne navrstvíme na bledé cesto. Do každého košíčka vtlačíme 2 – 3 odkvapkané čerešne a dáme piecť  do vyhriatej rúry na 15 minút. Skontrolujeme špáradlom.

Maslo izbovej teploty ušľaháme spolu s cukrom do peny. Potom pridáme po lyžičkách vychladnutý puding. Vymiešame hustý a ľahký krém.

Krém pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme na každý košíček. Potom dáme stuhnúť  do chladničky asi na 1 hodinu.

Na polevu  si rozpustíme čokoládu s olejom a keď mierne vychladne, jednoducho do nej namočíme každý košíček.

Témy:


Pridajte svoj komentár