plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusné kokosové kocky: Ten krém chutí presne ako Raffaello!

Dokonalý darček ku Dňu matiek!

Tento zákusok odporúčame ako top dezert ku Dňu matiek. Načo kupovať drahé bonboniéry, keď ten najlepší dezert pod slnkom viete pripraviť hneď na celý plech?

Potrebujeme:

6 bielkov

200 g kr. cukru

200 ml mlieka

50 g kokosu

100 g polohrubej múky

½ bal. prášku do pečiva

Krém:

6 žĺtkov

2 val. Vanilkového pudingu

4 lyžice hladkej múky

10 lyžíc kr. cukru

1 l mlieka

250 g masla

200 ml smotany na šľahanie

Na posypanie:

Kokos

Postup:

Bielky vyšľahnáme na tuhý sneh, ku koncu primiešame cukor a sypké prísady – múku s práškom do pečiva (použijeme všetky prísady okrem mlieka). Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov. Keď dáme cesto do rúry, teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme asi 15 minút. Cesto po upečení prelejme horúcim mliekom.

Na krém si uvaríme pudingový krém. V 200 ml mlieka rozmiešame žĺtky, múku, pudingový prášok, cukor. Zvyšok mlieka preložíme na plameň a necháme zovrieť. Potom zložíme z plameňa, vmiešame žĺtkovú zmes a dobre rozmiešame. Preložíme opäť na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.

Zmäknuté maslo si našľaháme a po lyžičkách vmiešame do pudingu, nakoniec primiešame aj vyšľahanú šľahačku – všetko premiešame vareškou do jednotného krému. Krém navrstvme na vychladnuté cesto a posypeme kokosom. Môžeme dozdobiť orieškami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes