Fantastický recept na domácu pochúťku nielen ku kávičke. Tieto maškrty sú vynikajúce aj ako slávnostné pečivo.
Potrebujeme:
Cesto:
280 g hladkej múky
180 g masla
100 g práškového cukru
100 g mletých vlašských orechov
1 lyžička mletej čiernej kávy
Krém:
250 ml mlieka
1 vanilkový puding
100 g cukru
250 g masla
1 šálka silnej čiernej kávy
Na ozdobu:
100 – 150 g tmavej čokolády
čokoládové kávové zrniečka
Postup:
Pripravíme si plech vyložený s papierom na pečenie. Vyhrejeme rúru na 180°C.
Zmiešame ingrediencie na cesto robotom na hladké cesto. Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche asi 2 – 3 mm. Z cesta nakrájame rovnaké štvorčeky. Tie ukladáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre 12 – 14 minút. Pečieme do svetlohneda.
Uvaríme si puding z mlieka, cukru a pudingového prášku. Po uvarení necháme puding pod fóliou úplne vychladnúť.
Vyšľaháme si maslo do peny a postupne vmiešame vychladnutý puding a nekoniec vychladnutú kávu asi 1 dcl.
Krém dáme do cukrárskeho vrecka a krémom lepíme dva štvorce k sebe. Potom si rozpustíme čokoládu a namáčame do nej vrch koláčikov. Do stredu každého koláčika ešte kým je čokoláda tekutá vsadíme jedno kávové zrniečko. Potom necháme v chladničke zatuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: https://ichmussbacken.com/