Luxusné karamelové guľôčky s vôňu kávy: Len 2 prísady na cesto, 15 minút prípravy a máte najchutnejší dezert!

Dnes vám prinášame vynikajúci a pritom úplne jednoduchý recept na luxusné sladké pohostenie – karamelové guľôčky s vôňou kávy.

Na ich prípravu potrebujete len 2 ingrediencie a to karamelové sušienky a kávu.

Dokonca nepotrebujete ani mixér, pretože keď zvolíte správne sušienky, bude sa s nimi krásne pracovať a vznikne vám hladké, jednotné a tvárne cesto, s ktorým sa výborne pracuje.

My odporúčame použiť sušienky Clubky karamelové.

Potrebujeme:

4 balenia sušienok  (ja som použila Club karamelové)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

cca 14 lyžíc kávy

Voliteľné:

Cukor

Rumová aróma

Na obalenie:

Rozpustená čokoláda

Nasekané orechy

Strúhaný kokos

Na obalenie môžete použiť aj sušené ovocie, farebné ozdobné zdobenie, mandľové vločky…

Postup:

Do väčšej misky nasypeme sušienky a pridáme kávu.

Ak máte radi sladšie dezerty, môžete použiť osladenú kávu.

My sme cukor nepridávali, pretože tieto majú veľmi príjemnú sladkosť.

Pridáme aj rumovú arómu a rukami začneme vypracovávať cesto.

Ide to jednoducho a v priebehu pár minút vypracujeme jednotnú hmotu.

Preložíme na čistú pracovnú dosku a vymiesime hladké, lesklé cesto.

 

Cesto nie je potrebné nechať odležať v chladničke, pracujeme s ním hneď.

Odoberáme jednotlivé kúsky, z ktorých v dlaniach vyformujeme tvar guľôčky veľkosti vlašského orecha.

 

Guľôčky obalíme v prísadách podľa chuti, my sme použili rozpustenú čokoládu, nasekané oriešky a strúhaný kokos.

Guľôčky však krásne vyzerajú aj bez obalenia.

Môžete obaľovať rovno v kokose alebo najskôr v čokoláde a až potom v kokose a sekaných orechoch.

Prípadne môžete orechy zamiešať priamo do čokolády a obaľovať guľôčky v tejto zmesi.

 

 

Obalené guľôčky preložíme do papierových košíčkov a podávame vychladené.

Tento dezert vám vydrží skutočne dlho, kedykoľvek vás prekvapí návšteva, stačí vybrať z chladničky a len uložiť na misu.

 

Poznámka:

Do sušienkového cesta môžete pridať okrem kávy aj koňak, uvarené kakao alebo dokonca pár lyžíc mascarpone.

Týmito obmenami získate vždy novú chuť.

V prípade, že pridávate do cesta mascarpone, odporúčame pred obaľovaním nechať guľôčky odležať v chladničke.

 

Video postup:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár