Luxusné fašírky so syrom podľa šéfkuchára Babicu: Fantasticky šťavnaté a chutné, stokrát lepšie ako vyprážané!

Výborný receptík podľa šéfkuchára Jiřího Babicu. Ja som si trošku recept upravila a ešte som ich podliala smotanou na šľahanie a skutočne výborné.

Výborný receptík podľa šéfkuchára Jiřího Babicu. Ja som si trošku recept upravila a ešte som ich podliala smotanou na šľahanie a skutočne výborné. Odporúčam, ak chcete rýchly obedík. Fašírky sa dajú pripraviť aj na kapuste – to je môj posledný experiment a tiež boli výborné.

Potrebujeme:

1 kg mletého bravčového mäsa

400 g strúhaného syra

4 strúčiky cesnaku

3 vajcia

2 ks cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Strúhanka

Soľ, korenie, petržlenová vňať

Smotana na šľahanie na podliatie

Postup:

Z mäska a ostatných prísady vymiešame jednotnú masu – strúhanku pridáme podľa potreby tak, aby hmota dobre držala pohromade. Navlhčenými rukami formujeme fašírky a ukladáme na plech vymastený, alebo vystlaný papierom na pečenie. Pôvodný recept je len takto, ja som však ešte podliala smotanou na šľahanie (od oka) a dáme piecť do vyhriatej rúry – plech v prikryjeme alobalom. Po asi 40 minútach pečenia odložíme plech a necháme zapiecť dozlatista. Čas pečenia závisí aj od veľkosti fašírok. Je to veľká pochúťka, stačia uvarené zemiaky a máte obed ako lusk.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.