Luxusná zemiaková placka plnená kuracím mäsom a syrom: Hneď vám vonia celá kuchyňa – tip na výborný obed!

Môj dnešný obed, výborný a jednoduchý na prípravu. Stačí pripraviť klasické zemiakové placky, naplniť ich mäsko, zeleninou a domácou omáčkou. Je to dobrota nad dobroty!

Potrebujeme:

Na placky:

6 ks zemiakov

1 väčšie vajce

Majoránku, soľ, čierne mleté korenie

4 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2-3 lyžice hladkej múky

Náplň:

400 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky

1 cibuľu

1 strúčiky cesnaku

Soľ, oregano, bazalka, majorán, rozmarín , tymián, mletá rasca a špetka pálivého korenia)

Olej

1 menšiu konzervu kukurice

1 malé lečo (alebo nakrájanú papriku a rajčinu)

2 -3 lyžice pálivého kečupu

Postup:

Zemiaky ošúpeme nastrúhame najemno, odstránime prebytočnú šťavu a primiešame ostatné prísady. Vymiešame cesto, z ktorého dávkujeme jednotlivé placky. Vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme kúsky mäsa a keď sa zatiahne, pridáme soľ, koreniny a nadrobno nakrájaný cesnak. Mäso restujeme, kým celkom nezmäkne a neodparí sa väčšina šťavy. Pridáme kečup, lečo, kukuricu a varíme, kým sa neodparí väčšina tekutiny. Môžeme pridať aj šampiňóny.

Na každú placku navrstvíme  mäsovú zmes, preložíme a na vrch nastrúhame syr. Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: facebook