Luxusná a rýchla: Jemná syrová omáčka s mäsom a špenátom!

Perfektná na cestoviny alebo s inou prílohou. Vyskúšajte domácu syrovú omáčku, ktorú zvládne pripraviť skutočne každý.

Perfektná na cestoviny alebo s inou prílohou. Vyskúšajte domácu syrovú omáčku, ktorú zvládne pripraviť skutočne každý.

Potrebujeme:

200 g listového špenátu umytého a nakrájaného nadrobno

500 g kuracích pŕs nakrájaných nadrobno

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

Olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na syrovú omáčku:

50 g masla

2 lyžice hladkej múky

250 ml mlieka

1 krabičku Syrokrému (alebo iný smotanový tavený syr)

100 g strúhaného tvrdého syra

200 ml sladkej smotany

Soľ, čierne mleté korenie, čierne mleté korenie

Postup:

Kuracie mäso osolíme a okoreníme a opražíme na oleji tak, aby sa mäso „zatiahlo“.

K mäsku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme spolu chvíľu restovať na miernom plameni.

Na panvicu pridáme špenát spolu s pretlačeným cesnakom, prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým špenát nezmäkne a mäso nebude hotové.

Medzitým si na inej panvici pripravíme samotnú syrovú omáčku. Maslo necháme rozpustiť, pridáme múku a za stáleho miešania varíme, kým sa múka s maslom nespojí. Pridáme mlieko, oba druhy syra a miešame, kým sa syr nerozpustí. Ochutíme soľou, korením, muškátovým orechom a nakoniec pridáme smotanu a necháme krátko prevariť. Potom jednoducho spojíme s mäsovo-špenátovou zmesou.

Podávame k cestovinám alebo inej prílohe.

Poznámka: Omáčka chutí vynikajúco aj bez mäsa, stačí, ak šepenát jednoducho pridáte do smotanovo-syrovej zmesi a necháte zmäknúť.