Luxusná ovocná kocka podľa pani Alžbety: Nesmierne chutný koláč s kyslou smotanou a želé, očarí celú rodinu!

Chcem sa s vami o fantastická recept od pani Alžbety, ktorý som objavila v skupine Recepty a rady do kuchyne. Koláč som samozrejme musela skúsiť hneď a bol taký dobrý, že na druhý deň sme piekli znova. Síce sa mi nepodaril taký krásny kúsok ako ten, ktorý uverejnila pani Alžbeta, ale chuť bola úžasná. 

autor receptu: Alžbeta Barányiová‎/Recepty a rady do kuchyne

Potrebujeme:

4 žĺtka

4 bielka

150 gramov kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 ml oleja

100 ml mlieka

200 gramov polohrubej múky

1 prášok do pečiva

1 a 1/2 ČL kakaa

3 kyslé smotany

3 vanilkové cukre

Na želé:

1 liter vody

100 gramov cukor kryštál

2 Zlaté klasy

100 gramov práškového džúsu

Ovocie podľa chuti

Postup:

Cesto: V miske vyšľaháme žĺtka spolu s cukrom do peny. Pridávame olej a mlieko. Následne po častiach prisypeme preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Až na samotný koniec pridávame sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielkov. Tiež ho pridávame po častiach, už nemixujeme mixérom ale len ručne vareškou.

Cesto si vylejeme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút. Medzitým, ako sa nám cesto pečie si vymiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a túto zmes natierame na vychladnuté cesto. Na krém navrstvíme čerstvé ovocie. Zalejeme želé zmesou zo zlatého klasu.

Tú si pripravíme tak že vo vode roztopíme cukor, zlatý klas a práškový džús, premiešame a varíme do zhustnutia a vylejeme na ovocie. Koláč dáme do chladničky stuhnúť a krájame na kocky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

tip na recept nám poslala Michaela Trogárová