plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusná dvojfarebná torta s jahodami – bez pečenia: Dokonalý darček na Deň matiek!

Perfektný dezert napríklad aj na oslavu Dňa matiek. Je to fantastická pochúťka, pripravená bez varenia a pečenia.

Perfektný dezert napríklad aj na oslavu Dňa matiek. Je to fantastická pochúťka, pripravená bez varenia a pečenia.

Potrebujeme:

20 dkg domácich sušienok
10 dkg masla
10 dkg jahôd

Na bielu vrstvu:

25 dkg mascarpone
1 dl smotany na šľahanie
3 polievkové lyžice práškového cukru
1 lyžička strúhanej citrónovej kôry

Na červenú vrstvu:

25 dkg mascarpone
15 dkg jahôd
3 polievkové lyžice práškového cukru
15 g želatíny
Na dekoráciu:
Šľahačku
Jahody

Postup:

Mleté ​​sušienky zmiešame s roztopeným maslom a hmotu, ktorá nám vznikne natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme si vyložili fóliou. Umyté jahody sa narežú na plátky a uložia na vrstvu sušienok.

Biely krém: vyšľaháme si mascarpone s práškovým cukrom a citrónovou kôrou. Zo smotany si ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame do mascarpone. Navrstvíme na sušienkový základ s jahodami, uhladíme a dáme do chladničky.

Jahodový krém: Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom. Jahody rozmixujeme a vmiešame do krému, nakoniec do zmesi vmiešame aj želatínu, ktorú si pripravíme podľa návodu (necháme napučať v studenej vode a zahrievaním potom rozpustíme). Navrstvíme na biely krém, uhladíme a opäť vložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny.

Potom ozdobíme šľahačkou a jahodami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes