plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept vedeli len sedliacke rodiny: Lokše podľa mojej prababky – nerobíme ich ako prílohu, vždy sa zjedia úplne samé!

Výborný recept, starý a nezameniteľný. Určite skúste - moja prababka ich volala sedliacke palacinky. 

Výborný recept, starý a nezameniteľný. Určite skúste – moja prababka ich volala sedliacke palacinky.

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov,
  • 30-40 dkg hl. múka,
  • soľ,
  • bravčová masť

Postup:

Zemiaky uvaríme v slanej vode, potom scedíme a ošúpeme. Roztlačíme s 1/2 múky, potom pridáme postupne zvyšnú múku a miešame, až kým cesto nie je pružné a nelepivé. Cesto je podobné, ako keď robíte zemiakové knedle.

Z cesta vytvárame tenké placky, ktoré pečieme len nasucho na panvici s hrubším dnom, alebo na bravčovej masti (ale panvicu len potrieme).

zdroj: bidista

Najlepšie recepty na dnes