plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zoberte klasické lístkové cesto, naplňte ho touto plnkou a máte fajnové občerstvenie: Rýchly a chutný recept!

Ani by ste neverili, aká dobrota sa dá vykúzliť z obyčajného lístkového cesta.

Vyskúšajte tento recept z youtube a budete sa zalizovať.

lnku si môžete aj zmeniť podľa chuti….je to len na vás!

Potrebujeme:

2 pláty lístkového cesta

800 g varených zemiakov

300 g surových zemiakov

150 g neúdeného salámového syra

150 g údeného syra

200 g slaniny

80 g mozzarelly

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

extra panenský olivový olej

vaječný žĺtok s trochou mlieka na potretie

Postup:

Najskôr si uvaríme zemiaky v slanej vode – potom ošúpeme.

Varené zemiaky si roztlačíme na kašu.

Jemne osolíme a zmiešame s nastrúhaným údeným syrom tak, aby vznikla kompaktná hmota.

Tú si sformujeme na dva kratšie a dva dlhšie slíže a uložíme na papier na pečenie.

Surové zemiaky si ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle.

Osolíme a vytlačíme z nich čo najviac šťavy.

Zatiaľ ich vložíme do misky.

Pripravíme si oba pláty lístkového cesta a na jednom okraji ich spojíme, aby vytvorili súvislý plát. 

Po všetkých štyroch okrajoch navrstvíme šúľance z varených zemiakov a syra.

Zabalíme ich do cesta. 

Potom stred cesta popicháme vidličkou.

Naukladáme plátky salámového syra, slaninu, strúhané zemiaky a okoreníme.

Nakoniec navrstvíme strúhanú mozzarellu.

Okraje potrieme vyšľahaným žĺtkom s mliekom. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 35 minút.

Hotovo.

Nakrájame a podávame. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes