plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lístkové cesto už nekupujem v obchode: 10 minút a máte zásobu na celý mesiac – z tohoto upečiete všetko!

Vynikajúci recept na domáce lístkové cesto, ktoré vďaka jednoduchému video-návodu zvládne pripraviť každý. Trvá to len chvíľku a máte zásobu cesta na celé týždne. Čo neminiete môžete pokojne zamraziť.

Vynikajúci recept na domáce lístkové cesto, ktoré vďaka jednoduchému video-návodu zvládne pripraviť každý.

 

 

Trvá to len chvíľku a máte zásobu cesta na celé týždne.

Čo neminiete môžete pokojne zamraziť.

Potrebujeme:

 

Múka hladká – 650 g

Maslo – 360 g (alebo margarín)

Studená voda – 220 ml

Soľ – 1 lyžička

Ocot 9% – 1 lyžička

Postup:

 

Nastrúhajte maslo na strúhadle.

Počas strúhanie je potrebné mať maslo neustále posypané múkou (viď. video).

Maslo dobre zmiešajte so všetkou preosiatou múkou.

 

 

V samostatnej nádobe premiešajte soľ a ocot.

 

 

Nalejte studenú vodu a miešajte do hladka.

Pridajte do maslovo-múčnej zmesi a vymieste jednotné cesto.

 

 

Cesto rozdelíme na polovicu.

Každú polovicu  zabalíme do vrecka.

 

 

Minimálne na 2 hodiny odložíme do chladničky.

Môžete použiť na pečenie dobrôt od výmyslu sveta.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes