plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lístkové cesto pred výplatou: Kto raz skúsi, cesto z obchodu si už viac nekúpi – na všetky slané aj sladké dobroty od výmyslu sveta!

Voláme ho lístkové cesto pred výplatou. Ide o výbornú náhradu kalsického lístkového cesta, lacné, rýchle a veľmi chutné. Za málo peňazí veľa muziky. Dajte akúkoľvek plnku podľa chuti. Ide o skvelý recept, pivo mu dodá perefketnú chuť. Všetci si pochvaľujú.

Potrebujeme:

600 g hladká múka

500 g stužený tuk CERA

3 dl svetlé pivo

Postup:

Zo surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme na 1/2 hodinu do chladu. Potom cesto rozvaľkáme, nakrájame na trojuholníky alebo iné tvary, naplníme plnkou podľa chuti  zrolujeme alebo inak zavinieme, poukladáme na plech (nemusíte nechávať medzi nimi veľa miesta, rohlíčky narastú skôr do výšky ako do šírky) a v dobre vyhriatej rúre upečieme do zlata (ja zvyknem aj potriem žĺtkom, ale nie je to nutné. Ak pečieme na sladko,  ešte teplé pocukrujeme práškovým cukrom. Ak na slano, môžeme pred vložením do rúry pridať aj semienka, rascu či posypať soľou.

Najlepšie recepty na dnes