plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúpte si dve hneď balíky cesta naraz, toto je HIT: Naplňte, zabaľte a robte pre návštevy, na raňajky aj večeru!

Vynikajúci recept plnené lístkové cesto, ktoré je ideálne na večeru alebo na raňajky.

Vynikajúci recept plnené lístkové cesto, ktoré je ideálne na večeru alebo na raňajky.

Za mňa najlepší tip, ako využiť lístkové cesto.

 

Stačí len naplniť smotanovou zmesou a dať piecť.

Recept sme našli na kanáli Cookrate – Polska.

Potrebujeme:

lístkové cesto – 500 g

Náplň:

klobásy kabanos – 200 g

 

 

sladká paprika, zelená – 1 kus

sladká paprika, červená – ½ kusov

tvrdý syr – 250 g

kyslá smotana – 150 g

vajce – 1 kus

 

 

vajce na potretie – 1 kus

Obdĺžnikový plát cesta s rozmermi 25 cm x 15 cm

Plech na pečenie (rozmery): 22 cm x 28 cm

Postup:

Najskôr si pripravíme lístkové cesto.

Môžete použiť už rozvaľkaný plát, alebo si rozvaľkať cesto vcelku na požadovanú veľkosť 25×15 cm.

 

 

Z tohoto množstva vám vyjde 5 kusov.

Syr si nastrúhame najemno.

K syru pridáme vajce a premiešame.

Pridáme aj kyslú smotanu a vymiešame jednotnú zmes.

 

 

Časť zmesi nanesieme na jednu lístkové cesto.

Klobásu nakrájame na kocky – ak nemáte klobásu použite šunku, alebo iný druh mäsa. 

Časť klobásy nasypeme na syrovú hmotu na ceste.

Papriku nakrájame nadrobno a tiež časť nasypeme na cesto.

 

 

Zavinieme podľa postupu na videu a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Takto postupujeme s každým kúskom cesta.

 

 

Ke’d sú všetky rolky naukladané vedľa seba, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C / 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes