plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na lístkové cesto uložila plátky paradajok: Toto vás zachráni vždy, keď príde nečakaná návšteva!

Nebudete veriť vlastným chuťovým pohárikom, akú pochúťku môžete vykúzliť z paradajok a lístkového cesta. Navyše, tak jednoducho a rýchlo!

Navyše, je to skutočná pochúťka, ktorá ešte aj skvele vyzerá. Ukážeme vám, ako vykúzliť z lístkového cesta a paradajok vynikajúce slané koláčiky. Výsledok môžete dochutiť podľa vlastných predstáv a možností vašej chladničky. Najlepšie však chutia s bazalkou, cesnakom a štipkou olivového oleja.

Potrebujeme:

1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta

3 paradajky

50 ml mlieka

1 strúčiky cesnaku

Niekoľko čerstvých listov bazalky

Soľ a čierne korenie

Postup:

Lístkové cesto rozdelíme na 9 štvorcov, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý potrieme mliekom. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Na každý štvorec uložíme plátok paradajky a potom posypeme čiernym korením.

Plech vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.

Kým sa cesto pečie, lístky bazalky umyjeme, odstránime stonky a nakrájame nadrobno. Preložíme do misky, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a olivový olej.

Na upečené koláče nanesieme zmes bazalky a cesnaku a nakoniec posypeme trochou soli (ideálne morskej).

Slaná pochúťka je pripravená! :-)

Najlepšie recepty na dnes