Navyše, je to skutočná pochúťka, ktorá ešte aj skvele vyzerá. Ukážeme vám, ako vykúzliť z lístkového cesta a paradajok vynikajúce slané koláčiky. Výsledok môžete dochutiť podľa vlastných predstáv a možností vašej chladničky. Najlepšie však chutia s bazalkou, cesnakom a štipkou olivového oleja.
Potrebujeme:
1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta
3 paradajky
50 ml mlieka
1 strúčiky cesnaku
Niekoľko čerstvých listov bazalky
Soľ a čierne korenie
Postup:
Lístkové cesto rozdelíme na 9 štvorcov, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý potrieme mliekom. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Na každý štvorec uložíme plátok paradajky a potom posypeme čiernym korením.
Plech vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
Kým sa cesto pečie, lístky bazalky umyjeme, odstránime stonky a nakrájame nadrobno. Preložíme do misky, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a olivový olej.
Na upečené koláče nanesieme zmes bazalky a cesnaku a nakoniec posypeme trochou soli (ideálne morskej).
Slaná pochúťka je pripravená! :-)