Linekcké jemné ako páperie!

Fantastický recept na linecké pečivo, ktoré chutí ako z detstva.

Cesto je tak lahodné, že sa doslova rozplýva na jazyku.

 

 

Uložte si tento fantastický recept.

...

Jeho tajomstvo spočíva v jednej prísade a to v bravčovej masti.

 

 

Potrebujeme:

Na cesto:

50 dkg hladkej múky

20 dkg bravčovej masti

15 dkg práškového cukru

2 žĺtky

1 balíček vanilkového cukru

1/2 balíčka prášku do pečiva

Nastrúhaná kôra z 1 citróna

približne. 3 polievkové lyžice kyslej smotany

Na mazanie:

 

 

Marhuľový džem

Ríbezľový džem

Lekvár

Nutella

Na vrchu:

Práškový cukor

Postup:

 

 

V miske zmiešame suché prísady.

A rozdrobíme ich s tukom.

Pridajte vaječný žĺtok.

 

 

Teraz primiešame kyslú smotanu (ak treba, môžete pridať kyslú smotanu).

Základom je získať cesto, ktoré sa ľahko naťahuje.

Odložíme na 1 hodinu na chladné miesto.

 

 

Vyvaľkáme na tenko.

Vystrihnite ľubovolné tvary, z ktorých jeden by mal mať v strede otvor.

 

 

Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme do zosvetlenia.

 

 

Vychladnuté zlepíme lekvárom a posypeme práškovým cukrom.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay