plny-hrniec_transparent_negativ.png

Linecký tvarohový koláč s marmeládou: Úžasný dezert na každú príležitosť – nesmie chýbať ani na sviatky!

Tento koláčik milujem, je z lineckého cesta, kyselkavej marmelády a tvarohu. jednoducho ideálny dezert. Ak nemáte toľko tvarohu, ako je uvedené v ingredienciách, dá sa robiť aj z menšieho množstva, ale koláčik bdue potom nižší.

Potrebujeme:

Cesto:

250 g hladkej múky

250 g polohrubej múky

2 vajcia

250 g Hery

1 kypriaci prášok do pečiva

2 lyžice mlieka

náplň:

ríbezľová mameláda

1 kg mäkkého tvarohu

2 dcl mlieka na rozriedenie (cca)

4 lyžice škrobu

1 vanilkový cukor

3 lyžice cukru práškového

1 vajce

maslo na vymastenie hrubá múka na vysypanie plechu

Postup:

Na náplň si len zmiešame všetky prísady, docukríme už podľa svojej chuti. Môžete dať cukru aj viac, ak sa vám náplň zdá málo sladká.

Na doske vypracujeme rukami cesto, ktoré nemusíme nechať odpočívať, ako keď robíme linecké pečivo. S cestom sa pracuje dobre, je vláčne a tvárne.

Rozdelíme ho na 2 diely. Každý vyvaľkáme na veľkosť plechu (ak máte menší plech a cesto sa vám zvýši, môžete si z neho urobiť pár lepených koláčikov – stačí len vykrojiť). Prvý plát prenesieme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto natrieme marmeládou a na ňu navrstvíme pripravenú tvarohovú náplň. Vyvaľkáme si druhý plát cesta a tým tvarohu plnku prikryjeme.

Upečieme v rúre predhriatej na 180 ° C do zružoveniu (cca 30 minút). Po vychladnutí pocukrujeme práškovým cukrom a nakrájame na rezy.

Najlepšie recepty na dnes