plny-hrniec_transparent_negativ.png

Linecké srdiečka so žĺtkovou polevou: Krehké, jemné a priam sa rozplývajú sa jazyku – najkrajšie vianočné pečivo!

Ďalší úžasný recept inšpirovaný tvorbou cukrárou z youtube. Keď dáte na stôl tieto linecké srdiečka, na ostatné pečivo sa hneď zabudne. Sú krásne a chutia úžasne.

Potrebujeme:

Cesto:

300 g hladká múka

100 g práškový cukor

120 g orechy mleté

240 g maslo

Žĺtková poleva:

4 ks žĺtok

150 g práškový cukor

1 PL rum pár kvapiek citrónová šťava

Plnka:

cca pol pohára s objemom

440 g marhuľový džem

100 g orechy mleté

1-2 PL rum

Postup:

Suroviny na cesto zhnetieme a zabalíme do fólie.

Dáme do chladničky schladiť minimálne na dve hodiny. Cesto možno urobiť aj deň vopred.

Rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme srdiečka.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov C na plechu vyloženým papierom na pečenie cca 8 minút.

Vychladené srdiečka rozdelíme na polovicu.

Jednu polovicu potierame plnkou ( plnku môžeme nanášať aj pomocou cukrárenského sáčku) a druhú polovicu polejeme žĺtkovou polevou. Polevu necháme zaschnúť.

Plnka:

Suroviny na plnku zmiešame spolu. Ak je plnka hustá, pridáme trochu rumu, ak je riedka, pridáme mleté orechy. Žĺtková poleva Žĺtka s preosiatým cukrom miešame , kým máme peknú , hustú polevu. Pridáme rum a citrónovú šťavu.Doporučujem pridávať v malých množstvách, podľa potreby. Hladkou polevou polejeme srdiečka. Necháme zaschnúť a priložíme na srdiečko s plnkou.

Priložíme na spodné srdiečko s plnkou.

Strdiečka môžete v plnke aj namáčať, ale vtedy jej je treba viac.

Srdiečka môžeme ľubovoľne ozdobiť.

Najlepšie recepty na dnes