Ďalší úžasný recept inšpirovaný tvorbou cukrárou z youtube. Keď dáte na stôl tieto linecké srdiečka, na ostatné pečivo sa hneď zabudne. Sú krásne a chutia úžasne.
Potrebujeme:
Cesto:
300 g hladká múka
100 g práškový cukor
120 g orechy mleté
240 g maslo
Žĺtková poleva:
4 ks žĺtok
150 g práškový cukor
1 PL rum pár kvapiek citrónová šťava
Plnka:
cca pol pohára s objemom
440 g marhuľový džem
100 g orechy mleté
1-2 PL rum
Postup:
Suroviny na cesto zhnetieme a zabalíme do fólie.
Dáme do chladničky schladiť minimálne na dve hodiny. Cesto možno urobiť aj deň vopred.
Rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme srdiečka.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov C na plechu vyloženým papierom na pečenie cca 8 minút.
Vychladené srdiečka rozdelíme na polovicu.
Jednu polovicu potierame plnkou ( plnku môžeme nanášať aj pomocou cukrárenského sáčku) a druhú polovicu polejeme žĺtkovou polevou. Polevu necháme zaschnúť.
Plnka:
Suroviny na plnku zmiešame spolu. Ak je plnka hustá, pridáme trochu rumu, ak je riedka, pridáme mleté orechy. Žĺtková poleva Žĺtka s preosiatým cukrom miešame , kým máme peknú , hustú polevu. Pridáme rum a citrónovú šťavu.Doporučujem pridávať v malých množstvách, podľa potreby. Hladkou polevou polejeme srdiečka. Necháme zaschnúť a priložíme na srdiečko s plnkou.
Priložíme na spodné srdiečko s plnkou.
Strdiečka môžete v plnke aj namáčať, ale vtedy jej je treba viac.
Srdiečka môžeme ľubovoľne ozdobiť.