plny-hrniec_transparent_negativ.png

Linecké kvietky zo SALKA s fantasticky jemnou chuťou: Recept na výnimočné VIANOČNÉ koláčiky!

Každý má svoj obľúbený recept na linecké cesto.

Ja som sa minulý rok dostala k salkovému cestu a zo zvedavosti som ho skúsila.

 

 

Koláčiky z neho sú nesmierne chutné, lahodné a jemné.

Mňa presvedčili natoľko, že tento rok už iné linecké ani nepečeiem.

Odporúčam ho aj vám :-)

 

 

Potrebujeme:

290 g hladká múka

100 g kukuričný škrob

90 g maslo

100 g práškový cukor

1 ks vajce

170 g salko

štipka soľ

1/2 KL prášok do pečiva

podľa chuti citrónová kôra

Na zlepovanie:

 

 

Džem

Marmeláda

Lekvár

Nutella

Postup:

 

 

Zo surovín vymiesime hladké cesto.

Múku, maslo, vajce, škrob, salko aj soľ a prášok do pečiva.

Ja pridávam aj citrónovú kôru.

 

 

Linecké nemusime zbytočne dlho, keď je cesto jednotné, zabalíme do fólie.

Dáme do chladničky na 1-2 hodiny.

Vyvaľkáme na hrúbku 4 mm.

 

 

Z cesta vykrajujeme rôzne tvary.

V mojom prípade sú to kvietky.

 

 

Polovicu pečiva som urobila vcelku a polovicu s dierkou uprostred.

Pečieme pri 180 °C asi 10-15 minút.

Pečieme, kým okraje začnú chytať farbu.

 

 

Zlepujeme po dva koláčiky lekvárom.

Pozn:

V recepte môžete použiť aj zemiakový škrob, avšak podľa môjho názoru sú s kukuričným škrobom jemnejšie a vláčnejšie.

 

 

Nakoniec môžeme ešte poprášiť práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes