plny-hrniec_transparent_negativ.png

ZÁZRAČNÉ linecké cesto s ktorým sa pracuje HNEĎ: Koláčiky z neho objednáva celá naša ulica!

Výborný recept na linecké pečivo, s ktorým môžete pracovať hneď.

 

 

Netreba ho nechávať odležať v chlade.

Jednoducho zamiesite a hneď môžete vykrajovať.

 

 

Za recept ďakujeme Majke, ktorá podľa pečie linecké každý rok.

Samozrejme, margarín v recepte môžete vymeniť za maslo, je to na vás, ja mám odskúšané práve s margarínom.

Koláčiky sú mäkké a jemné hneď.

Potrebujeme:

250 g margarín

400 g hladká múka

2 ks žĺtky

prášok do pečiva

Citrónová kôra

Vanilkový cukor

štipka soľ

150 g cukor práškový podľa chuti

 

 

Na obaľovanie:

cukor práškový

Na lepenie:

Džem

Lekvár

Postup:

Zo surovín vypracujeme cesto.

 

 

Cesto rozoženieme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme tvary.

Tie ukladáme na plech.

Pozor na to, aby sme mali rovnaký počet, keďže koláčiky budeme lepiť.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Čas pečenia je cca 10 min.

 

 

Je dôležité sledovať priebežne, kedy začnú kraje chytať ružovkastý nádych.

Vtedy vyberiem.

 

 

Sú mäkké hneď a po natretí marmeládou sú úplne jemnulinké.

Keď vychladnú natierame džemom.

 

 

Odporúčam vybrať si pikantnejší džem, napr. višňový alebo ríbezľový.

A obalíme ich v práškovom cukre.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes