LINECKÉ cesto 3-2-1 plnené parížskym krémom: Toto sú tie NAJÚŽASNEJŠIE vianočné koláčiky, aké tu kedy boli!

Vynikajúci recept od autorky Dani Elle si rozhodne zaslúži vašu pozornosť.

Ak ešte neviete, podľa akého receptu budete robiť tohotoročné linecké a čím ich chcete plniť, tu máte riešenie.

Skúste vynikajúce linecké plnené parížskym krémom.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Linecké cesto:

210 g hladkej múky

140g masla

70g práškového cukru

1 vanilkový cukor

jeden žĺtok

voliteľné – citrónová kôra

Parížsky krém:

2 vajcia

50 g práškového cukru

125 g masla

70 g horkej čokolády

Postup:

 

 

 

Na linecké cesto zmiešame múku s maslom, práškovým cukrom a vanilkou.

Nakoniec pridáme 1 žĺtok.

Vypracujeme jednotné cesto.

 

 

Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.

Potom ho rozvaľkám na 3 – 4mm.

Vykrajujem formičkami rôzne tvary.

 

 

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Na plech dávame vždy rovnaké tvary, aby sa mi piekli rovnomerne.

 

 

Pečieme na 180° asi 8 – 10 min podľa veľkosti (každá rúra pečie inak – riaďte sa svojou rúrou).

Mali by zostať pekné bledé, iba odspodu majú byť upečené do bledohneda.

Krém:

 

 

Do jednej misky si dáme 2 vajcia a práškový cukor.

Vyšľaháme.

V samostanej miske zahrejeme a rozpustíme maslo a čokoládu.

 

 

Čokoládu s maslom potom pridáme k vyšľahanému cukru s vajcami a šľaháme dotuha.

Ak sa nám to nepodarí úplne, pridáme ešte práškový cukor .

 

 

Nechám chvíľku v chladničke a potom zdobím podľa fantázie.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels