Vynikajúci recept od autorky Dani Elle si rozhodne zaslúži vašu pozornosť.
Ak ešte neviete, podľa akého receptu budete robiť tohotoročné linecké a čím ich chcete plniť, tu máte riešenie.
Skúste vynikajúce linecké plnené parížskym krémom.
Potrebujeme:
Linecké cesto:
210 g hladkej múky
140g masla
70g práškového cukru
1 vanilkový cukor
jeden žĺtok
voliteľné – citrónová kôra
Parížsky krém:
2 vajcia
50 g práškového cukru
125 g masla
70 g horkej čokolády
Postup:
Na linecké cesto zmiešame múku s maslom, práškovým cukrom a vanilkou.
Nakoniec pridáme 1 žĺtok.
Vypracujeme jednotné cesto.
Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.
Potom ho rozvaľkám na 3 – 4mm.
Vykrajujem formičkami rôzne tvary.
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na plech dávame vždy rovnaké tvary, aby sa mi piekli rovnomerne.
Pečieme na 180° asi 8 – 10 min podľa veľkosti (každá rúra pečie inak – riaďte sa svojou rúrou).
Mali by zostať pekné bledé, iba odspodu majú byť upečené do bledohneda.
Krém:
Do jednej misky si dáme 2 vajcia a práškový cukor.
Vyšľaháme.
V samostanej miske zahrejeme a rozpustíme maslo a čokoládu.
Čokoládu s maslom potom pridáme k vyšľahanému cukru s vajcami a šľaháme dotuha.
Ak sa nám to nepodarí úplne, pridáme ešte práškový cukor .
Nechám chvíľku v chladničke a potom zdobím podľa fantázie.
Prajeme vám dobrú chuť! :)