Bezkonkurenčné likérové špice: Famózny zákusok BEZ pečenia a šľahania nad parou – postup krok za krokom!

Vynikajúci recept, ktorý pripravíte celkom bez pečenia a dokonca aj bez šľahania vajec nad parou. Určite si uložte tento postup!

Potrebujeme:

Krém:

3 žĺtky

1 vajce

200 g kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

70 ml vody

200 g horkej čokolády

350 g masla (izbovej teploty)

50 g kakaa

18 veľkých okrúhlych piškót (použila som Tastino z Lidlu)

Náplň:

500 ml vaječného likéru

Poleva:

250 g horkej čokolády

50 g kokosového oleja

Postup:

Ako prvé si pripravíme krém – v miske vyšľaháme žĺtky s celým vajíčkom do peny.

Medzitým v menšom hrnci uvaríme z cukru a vody hustý sirup.

Nasekanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.

Horúci sirup tenkým prúdom po stenách misky prilejeme k šľahajúcim sa žĺtkom a šľaháme do vychladnutia.

Horúci sirup vajíčka pasterizuje a nemusíme ich teda šľahať nad parou.

Následne do hmoty zašľaháme maslo nakrájané na kocky.

Keď je krém spojený, nadstavec na šľahači vymeníme za lopatku, aby sa v ňom netvorili bublinky. Pokračujeme v miešaní a postupne pridávame roztopenú čokoládu izbovej teploty a preosiate kakao.

Asi 1/3 krému naplníme cukrárske vrecko so špičkou na špice a zvyšným krémom vrecko so zúbkovanou špičkou.

Poleva:

Nasekanú čokoládu roztopíme s kokosovým olejom. Vrch piškóty do nej namočíme a necháme stuhnúť. Je to skvelý zlepšovák, pretože vďaka čokoláde sa likér do piškóty nevsiakne a zo špicov nevytečie.

Krém v cukrárskom vrecku so špičkou na špice navrstvíme na piškóty do výšky. Necháme stuhnúť aspoň 10 minút v mrazničke a potom naplníme likérom.

Krémom vo vrecku so zúbkovanou špičkou ozdobne uzavrieme.

Likérové špice necháme aspoň 1 hodinu stuhnúť v mrazničke. Zvyšnú roztopenú čokoládu prelejeme do úzkej vysokej nádoby, do ktorej ich stuhnuté namáčame.

Skladujeme v chladničke.

Témy:


Pridajte svoj komentár