Pridajte k nastrúhaným jablkám 2 vajíčka, trochu múky a cukru: Vznikne vám táto fantastická voňavá pochúťka!

Jablká sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov a jedlá z nich sú vždy veľmi chutné a voňavé.

 

 

Dnes tu mám moje obľúbené jablkové lievance, ktoré sú fantasticky jemné, chutné a šťavnaté.

Stačí len všetko zamiešať a dať na panvicu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Dnes máme pre vás túto jednoduchú jablkovú pochúťku podľa receptu z youtube kanálu Tasty and simple, ktorú si pripravíte doslova za pár minút!

 

Potrebujeme:

3 veľké jablká alebo 5 menších

2 vajcia

100 g cukru

5 PL hladkej múky

štipku soli

olej na vysmážanie

Ďalej:

 

 

Práškový cukor

Tvaroh

Šľahačka

Postup:

Jablká si umyte.

Očistite a postrúhajte na hrubom strúhadle.

 

 

Pridajte vajcia a cukor.

Vmiešame aj múku a soľ.

Dobre premiešajte, aby ste získali homogénnu hmotu.

 

 

Na panvicu si nalejte olej.

Zohrejte.

pomocou lyžice tvarujte malé placky, ktoré opekajte z oboch strán do zlatista.

 

 

Ukladajte ich na papierové utierky, aby ste ich zbavili prebytočnej mastnoty.

 

 

Podávajte napríklad s medom.

Prípadne môžete posypať práškovým cukrom, alebo dozdobiť tvarohom či šľahačkou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn