Lievance z hodvábu, najjemnejšie na svete: Tá chuť sa nedá opísať, musíte vyskúšať!

1314

Vynikajúce jemné lievance, ktoré sa doslova rozpadajú na jazyku.

Potrebujeme:

– 2 vajcia

– 25 ml mlieka

– 37g hladkej múky

– 1 lyžičku citrónovej šťavy

– 40 g cukru

– Olej

Postup:

Rozdelíme vajcia na bielky a žĺtky.

Žĺtky zmiešame s mliekom a preosiatou múkou, vymiešame.

K bielkom pridáme citrónovú šťavu a vyšľaháme na sneh, počas šľahania postupne pridávame po častiach cukor.

Hmoty opatrne ručne premiešame a cesto navrstvíme do cukrárskeho vrecka so širším otvorom.

Na panvicu dáme trochu oleja a roztrieme pomocou utierky po celej ploche.

Navrstvíme cesto z vrecka.

Prikryjeme pokrievkou a necháme zapiecť z jednej strany.

Potom obrátime a dopečieme už bez prikrývania.

Podávame s rozpusteným maslom.

Video:

https://youtu.be/mSMdadgE48Y

 

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár