plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lievance s tvarohom a jablkami: Nadýchané a chutné!

Pripravte si doma nadýchané, kypré a neodolateľne chutné lievance.

Lahodné tvarohové lievance s jablkami sú jednoznačne najlepším spôsobom ako začať deň.

 

 

Výnimočný recept na domáce tvarohové lievance s jablkami z portálu przyslijprzepis.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

25 g čerstvého droždia (alebo jedno balenie sušeného droždia)

3 vajcia

100 g kryštálového cukru

1 balenie tvarohu

vanilkový cukor

2 jablká

250 ml mlieka

rastlinný olej na vysmážanie

práškový cukor na posypanie

 

 

Postup:

Do misky rozdrobíme droždie.

Nasypeme cukor.

Pridáme vajcia.

 

 

Všetko spolu vyšľaháme, aby sa droždie spojilo a rozpustilo.

Potom pridáme tvaroh.

Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Pridáme do zmesi a premiešame.

Nasypeme múku.

Dobre zamiešame.

 

 

Potom pridáme vanilkový cukor.

Nakoniec pridáme teplé mlieko.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Vypracované cesto odložíme na cca 10 minút.

Na panvicu pridáme trochu oleja.

Rozohrejme ho.

 

 

Do panvice lyžicou nanesieme cesto a vytvarujeme lievanec.

Smažíme na miernom ohni z každej strany do zlatista.

Je dôležité vyprážať na miernom ohni, pretože ak je oheň príliš vysoký, môžu sa lievance vysmažiť zvonku, ale zvnútra budú surové.

 

 

Opečené lievance položíme na papierovú utierku.

Osušíme od prebytočného oleja.

Posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes