Lievance s kyslou smotanou a ovocím za 5 minút, jemné ako vatička: Lepšie raňajky si neviem predstaviť!

Výborné lievance s ovocím, ktoré si pripravíte doslova za minútku. Najlepšie sladké raňajky. Recept mám zo stránky Kulinarna Wiola

Potrebujeme:

1/2 l mlieka

2 polievkové lyžice kyslej smotany

1 lyžica kr. cukru

1 vajce

3 poháre múky – použil som hladkú tortovú múku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

štipku soli

1/2 lyžičky prášku do pečiva

vanilková aróma

Ďalej (voliteľné nadrobno nakrájané, ošúpané ovocie):

Stredne veľké jablko

30 dag sliviek

1 hruška

Postup:

Do misky nalejeme mlieko, pridáme preosiatu múku, smotanu, vajce, cukor, soľ, pár kvapiek arómy a prášok do pečiva – zamiešame tak, aby nám vzniklo hladké cesto ako na klasické lievance (podľa potreby pridáme múku). K hladkému cestu pridáme nakrájané ovocie (hrušku a jablko som aj ošúpala). Časť cesta navrstvíme lyžicou na rozpálený olej a pečieme z oboch strán dozlatista. Takto pečieme každý lievanec.

Podávame posypané práškovým cukrom.