Geniálne cesto na lievance bez vajec a droždia: Stačí len zamiešať a za 5 minút máte fantastické raňajky!

Voňavé cesto a úžasne nadýchané lievance, ktoré sú ako stvorené na sladký začiatok víkendového dňa. Vyskúšajte vynikajúci recept bez vajec s rýchlou a jednoduchou prípravou. So skvelými raňajkami je aj upršaný deň razom krajší, čo poviete? :-)

Potrebujeme:

300 ml kefíru

450 g hladkej múky

1 lyžičku jedlej sódy

Citrón – budeme potrebovať kôru aj šťavu

5-6 lyžíc cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Kefír nalejeme do hlbokej misky, pridáme sódu a necháme minútku bokom. Ku kefíru pridáme strúhanú kôru a šťavu z citróna. Následne vmiešame do zmesi aj cukor – na povrchu sa objavia bublinky, čo je normálne.

Do zmesi postupne vmiešame preosiatu múku a vypracujeme vzdušné – homogénne cesto.

Z cesta dávkujeme na rozpálenú panvicu jednotlivé lievance (cca 1 lyžica cesta na 1 lievanec). Vyprážame z oboch strán dozlatista.

Z hotových lievancov odstránime prebytočný olej a môžeme podávať. Vynikajúco chutia s lekvárom, obľúbenou marmeládou, tvarohom či kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Témy:


Pridajte svoj komentár