plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lievance ako dych – na panvici sa krásne nafúknu: Žiadne kysnutie a ani smaženie na oleji – lepšie sme ešte nejedli!

Vynikajúce lievance, ktoré sú neskutočne nadýchané a jemné. Tajomstvo je v postupe!

Vynikajúce lievance, ktoré sú neskutočne nadýchané a jemné. Tajomstvo je v postupe!

Potrebujeme:

2 žĺtky

10 g kr. cukru

40 g mlieka

20 g oleja

60 g hladkej múky

2/3 lyžičky prášku do pečiva

4 bielky

40 g cukru

citrónovú kôru (voliteľné)

Postup:

žĺtky rozmiešame s cukrom a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Oddelene zmiešame mlieko s rastlinným olejom, postupne primiešame do žĺtkov. Všetko premiešam. Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a vmiešame tak, aby v zmesi neboli hrudky.

V samostatnej miske vyšľaháme bielky a postupne k ním pridávame cukor za stáleho šľahania. Sneh vmiešame opatrne do žĺtkovej zmesi, aby si zachovala nadýchanú konzistenciu.

Pečieme na panvici s nepriľnavým povrchom bez oleja. Pečieme z každej strany približne 5 minút. Podávame s džemom alebo kyslou smtoanou.

Najlepšie recepty na dnes