Lieči veľa CHORÔB: Ako vyrobiť liek z mladých zelených orechov!

V nezrelých (zelených) vlašských orechoch sa našla široká škála pozitívnych účinkov na ľudský organizmus, a preto sú plody už počas štácia dozrievania v ľudovom liečiteľstve veľmi žiadané.

Vzhľad

Zelené orechy majú pomerne mäkkú šupku a jadro. Ľahko sa prepichnú špáradlom alebo ihlou. Priemer plodov je asi dva a pol centimetra. Jadro orechov stále pripomína želatínovú hmotu a škrupina nemá silnú škrupinu. Zelená šupka je šťavnatá a jemná, nie je oddelená od škrupiny.

Spôsob zberu

Takéto orechy sa ľahko krájajú nožom, zvlášť užitočná je ich šťava.

Nezrelý orech je bohatý:

kyselina askorbová (nezrelé orechy nie sú obsahovo nižšie ako zdroje tohto vitamínu ako citrusové plody, šípky a čierne ríbezle);

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

vitamín E, ako aj skupina B;

sacharidy;

karotén;

fytosterol;

trieslovinové zmesi;

polynenasýtené mastné kyseliny;

jód, soľ kobaltu, vápnika a iných minerálov;

esenciálny olej;

chinóny;

zlúčeniny, ktoré majú baktericídny účinok;

Užitočné vlastnosti

Vlastnosti nezrelého orecha:

posilňuje celkové zdravie, podporuje imunitu;

podporuje hojenie rán;

zastaví krvácanie;

pôsobí proti ateroskleróze;

má sťahujúci účinok;

má antiparazitickú aktivitu;

urýchľuje zotavenie po namáhavom cvičení;

zmierňuje prejav zápalu;

má baktericídny účinok;

je vynikajúcim zdrojom kyseliny askorbovej a jódu;

účinne zvláda hnačku;

pomáha eliminovať impotenciu vďaka vysokému obsahu vitamínov P a E.

posilniť imunitu.

Pre koho nie je vhodná:

Môže sa vyskytnúť individuálna intolerancia voči zlúčeninám prítomným v nezrelých zelených orechoch.

Použitie mliečnych zrelých orechov je nežiaduce pri nadbytku jódu v tele.

Niekedy na nezrelé orechy existujú alergické reakcie.

Tinktúra z nezrelých orechov sa neodporúča pri psoriáze a neurodermatitíde, ako aj pri gastritíde (anacid) a urtikárii. Obsahuje alkohol, takže po nej rozhodne nešoférujte, ani ju nepodávajte deťom.

Šťava

Ak chcete získať šťavu, umyté mladé ovocie by malo byť nakrájané na plátky a vložené do sterilných nádob, posypané cukrom. Cukru sa používa dvakrát toľko ako orechov.

Nádobu uzavrieme vekom a odložíme do chladničky. Užívame tekutinu (šťavu) ktorá sa počas procesu uvoľní. Môžete ju piť celoročne po lyžičke denne.

Šupka

Zelená orechová šupka je dobrá liečivá surovina:

infúzia vyrobená z tejto zelenej šupky, ako aj jej šťava sa používa v ľudovom liečiteľstve ako prostriedok proti svalovej slabosti a únave.

odvar zo zelenej šupky je účinný pri ekzémoch, tuberkulóze kože, hnisavých vyrážkach, zapareninách alebo oparoch.

infúzie a odvary zo šupky zelených orechov sú dobrou prevenciou zubného kazu.

Zelené orechy v ľudovej medicíne

Na posilnenie stien žalúdka sa odporúča starý recept – varenie zelených orechov v mlieku.

Štyri orechy sa rozdrvia (aj so šupkou) a zalejú sa 500 ml horúceho mlieka.

Zmes sa varí päť minút, potom sa zakryje a lúhuje sa dve hodiny.

Prefiltrovaná infúzia sa užíva dva týždne 4 krát denne pred jedlom (pol hodiny) na pol pohára.

Tinktúra s alkoholom je účinná aj pri ochoreniach žalúdka.

Mala by sa užívať jeden mesiac pol hodiny pred jedlom trikrát denne na 40 kvapiek.

Hnačka – nakrájajte štyri zelené orechy a zmiešajte s 200 ml medu, dostanete liek na hnačku. Malo by sa užívať až do zotavenia na čajovej lyžičke a pridať do čaju. Tento výrobok by sa mal uchovávať v chladničke.

Tonikum. Na prípravu liečivého tonika na báze zelených orechov sú potrebné 4 kus. Opláchnu sa, rozomelú s mlynčekom na mäso a zmiešajú sa s cukrom alebo medom (0,5 kg). Výsledný produkt uchovávajte v chladničke. Dospelým sa odporúča pridávať si ich do čaju trikrát denne ako náhradu cukru.

Orechová tinktúra

Príprava tinktúry:

nakrájajte 100 gramov mladých orechov so šupkou;

orechy dajte do fľaše;

naplňte nádobu vodkou po vrch a dobre ju zatvorte;

po dobu jedného mesiaca umiestnite fľašu na chladné a tmavé miesto;

sceďte;

užívajte 1 lyžicu kúry denne – po jednom mesiaci si urobte prestávku na jeden týždeň.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn