zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Uvarte jablko s bobkovým listom a nepotrebujete drahé prípravky: Fantastická prírodná medicína pre celkové zdravie!

Jablko a bobkový list.

Dve suroviny, ktoré sa bežne používajú v kuchyni a mnohí ani netušia, akú majú spolu liečivú silu. 

 

 

Bobkový list sa využíva najmä na dochucovanie rôznych omáčok a polievok.

Dokáže však oveľa viac.

V kombínácii s jablkom zlepšuje podľa Alexisa Tejeda zrak, znižuje zápal a zmierňuje bolesť.

 

 

Foto: youtube/Alexis Tejada

 

Pravidelná konzumácia tohto nápoja zmierňuje zápal kĺbov.

Tiež reguluje krvný obeh.

Pomáha pri migréne.

 

 

Posilňuje imunitný systém.

Pomáha bojovať s chorobou dýchacích ciest.

 

 

Jablko obsahuje antioxidanty s protizápalovým účinkom.

A tento čaj je tiež bohatý na vitamín C, preto je výborný aj pri chrípke a prechladnutí. 

 

 

Vďaka rozpustnej vláknine pektín, ktorá sa nachádza v šupke, veľmi účinne znižuje zlý cholesterol.

Preto by sa jablko nemalo šúpať.

Konzumáciou tohto nápoja tiež posilníte svoje srdce.

Bobkový list pomáha bojovať proti srdcovým chorobám, znižuje stres a krvný tlak.

 

Foto: youtube/Alexis Tejada

 

Štúdia uskutočnená University of Medical Sciences v Iráne zistila, že bobkový list pomáha znižovať množstvo tuku v tele a lieči obličkové kamene. 

Tento nápoj je vhodný aj pre diabetikov a ako prevencia proti cukrovke, pretože reguluje hladinu cukru v krvi.

Ďalšou výhodou tohto nápoja je aj to, že spomaľuje starnutie buniek. 

Veľmi prospešný je na astmu, zapálené priedušky a tiež zlepšuje funkciu mozgu. 

Príprava nápoja

 

Foto: youtube/Alexis Tejada

 

Bobkový list používajte vždy sušený, pretože čerstvé listy môžu byť toxické.

Potrebujeme:

 

3 bobkové listy

1 jablko

1 l vody

voliteľné: škorica a med

Postup:

 

 

Ako prvé si dôkladne umyjeme jablko.

Potom ho rozrežeme na 4 časti a odstránime jadrovník.

Nakrájame na menšie kúsky.

Vodu nalejeme do hrnca a necháme zovrieť.

Potom pridáme bobkový list, škoricu a povaríme 5 minút.

 

 

Nakoniec pridáme jablko, odstavíme zo sporáka a necháme pod pokrievkou 10 minút.

Hotový nápoj preceďte cez sitko, pridajte med a pite ráno nalačno, alebo večer pred spaním.

Nikdy však nie dlhšie, ako 2 týždne, potom si musíte dať prestávku.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie tipy pre zdravie