Uvarte jablko s bobkovým listom a nepotrebujete lieky z lekárne: Fantastická prírodná medicína pre celkové zdravie!

33793

Jablko a bobkový list. Dve suroviny, ktoré sa bežne používajú v kuchyni a mnohí ani netušia, akú majú spolu liečivú silu. 

Bobkový list sa využíva najmä na dochucovanie rôznych omáčok a polievok. Dokáže však oveľa viac. V kombínácii s jablkom zlepšuje podľa Alexisa Tejeda zrak, znižuje zápal a zmierňuje bolesť.

Foto: youtube/Alexis Tejada

Pravidelná konzumácia tohto nápoja zmierňuje zápal kĺbov, reguluje krvný obeh, pomáha pri migréne, posilňuje imunitný systém a pomáha bojovať s chorobou dýchacích ciest.

Jablko obsahuje antioxidanty s protizápalovým účinkom a tento čaj je tiež bohatý na vitamín C, preto je výborný aj pri chrípke a prechladnutí. 

Vďaka rozpustnej vláknine pektín, ktorá sa nachádza v šupke, veľmi účinne znižuje zlý cholesterol. Preto by sa jablko nemalo šúpať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Konzumáciou tohto nápoja tiež posilníte svoje srdce. Bobkový list pomáha bojovať proti srdcovým chorobám, znižuje stres a krvný tlak.

Foto: youtube/Alexis Tejada

Štúdia uskutočnená University of Medical Sciences v Iráne zistila, že bobkový list pomáha znižovať množstvo tuku v tele a lieči obličkové kamene. 

Tento nápoj je vhodný aj pre diabetikov a ako prevencia proti cukrovke, pretože reguluje hladinu cukru v krvi.

Ďalšou výhodou tohto nápoja je aj to, že spomaľuje starnutie buniek. Veľmi prospešný je na astmu, zapálené priedušky a tiež zlepšuje funkciu mozgu. 

Príprava nápoja

Foto: youtube/Alexis Tejada

Bobkový list používajte vždy sušený, pretože čerstvé listy môžu byť toxické.

Potrebujeme:

3 bobkové listy

1 jablko

1 l vody

voliteľné: škorica a med

Postup:

Ako prvé si dôkladne umyjeme jablko. Potom ho rozrežeme na 4 časti a odstránime jadrovník. Nakrájame na menšie kúsky. Vodu nalejeme do hrnca a necháme zovrieť.

Potom pridáme bobkový list, škoricu a povaríme 5 minút. Nakoniec pridáme jablko, odstavíme zo sporáka a necháme pod pokrievkou 10 minút.

Hotový nápoj preceďte cez sitko, pridajte med a pite ráno nalačno, alebo večer pred spaním. Nikdy však nie dlhšie, ako 2 týždne, potom si musíte dať prestávku.

 

Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár