Táto polievka postaví na nohy aj mŕtveho, hovorila babička: TU je domáci recept na chrípku, kašeľ aj bolesti hrdla!

Túto rýchlu cesnakovú polievku robím vždy v zime a na jeseň, pretože je výborná na zapálené hrdlo a keď sa objavujú prvé príznaky chorôb.

Recept mám ešte od mojej starkej.

 

 

Polievka je naozaj silná, rýchla a aj veľmi chutná.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak máte radi menej cesnaku, na záver už nemusíte pridávať.

Ja ju podávam aj v bochníku a s trochou syra, je to výborné papanie. :-)

Potrebujeme:

2 lyžice masla alebo masti

1,5 hlávky cesnaku + zopár strúčikov na záver

5 – 6 stredne veľkých zemiakov

1L vývaru

2 PL oleja

Korenie:

bobkový list

čierne korenie

soľ

Voliteľné:

Celozrnná bageta alebo chlebík

Na servírovanie:

Nastrúhaný syr (pridá polievočke na chuti)

Postup:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.

Cesnak ošúpeme.

 

 

V hrnci na plameni roztopíte maslo, pridáme zemiaky.

Necháme smažiť zhruba 2 minúty.

K zemiakom pridáme cesnak (celé strúčiky).

 

 

Pridáme aj bobkový list, čierne korenie a soľ.

Premiešame a prilejeme vývar.

Varíme asi 20 minút, kým sa zemiaky neuvaria.

 

 

Keď sú zemiaky uvarené, vyberieme z hrnca bobkový list.

Polievku rozmixujeme mixérom do jemnej konzistencie.

Pridať môžeme ešte pár strúčikov cesnaku.

 

 

Koľko strúčikov pridáte, takú silu bude polievka mať, radšej priebežne ochutnávajte, aby ste to so silou neprehnali.

Premiešame a môžeme podávať.

Poznámka:

Polievka obsahuje skutočne dosť veľa cesnaku a preto by ju mali osoby trpiace nízkym tlakom konzumovať s mierou, prípadne ubrať množstvo cesnaku.

Video inšpirácia:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay