Liaty tvarohovo-slivkový koláčik: Pridajte trochu lekváru a chutí ako kysnuté moravské koláče!

Výbroný koláčik z liateho cesta a tvarohu. Chutí fantasticky a pripravíte ho klasickou hrnčekovou metódou.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček kr. cukru

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka olej

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. prášku do pečiva

Plnka:

500 g mäkkého tvarohu

2 vajcia

1 hrnček kryštálového cukru

1 bal. vanilkového pudingu

1 bal. vanilkového cukru

Slivky

Poznámka (ak robíte do menšej okrúhleh formy, stačí polovičná dávka, uvedená dávka je na veľký plech)

Postup:

Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Vajcia, cukor, mlieko a olej spolu vymiešame mixérom. Postupne pridávame sypkú zmes a vymiešame liate cesto.

Pripravíme si plnku – len všetky prísady vymiešame spolu (vrátane pudingového prášku). Nakoniec už len stačí navrstviť. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu nalejeme polovicu cesta, naň navrstvíme tvarohovú náplň a uložíme kúsky sliviek. Prelejeme zvyškom cesta a môžeme na vrchu urobiť aj pár ostrovčekov zo slivkového lekváru. Takto bude koláčik chutiť ako moravské kysnuté koláče – prípadne môžete slivky úplne vynechať a urobiť na vrch len ostrovčeky z lekváru – je to výborné. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30 minút. Po vychladnutí ho posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!