Výbroný koláčik z liateho cesta a tvarohu. Chutí fantasticky a pripravíte ho klasickou hrnčekovou metódou.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kr. cukru
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka olej
2 vajcia
1 bal. prášku do pečiva
Plnka:
500 g mäkkého tvarohu
2 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru
1 bal. vanilkového pudingu
1 bal. vanilkového cukru
Slivky
Poznámka (ak robíte do menšej okrúhleh formy, stačí polovičná dávka, uvedená dávka je na veľký plech)
Postup:
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Vajcia, cukor, mlieko a olej spolu vymiešame mixérom. Postupne pridávame sypkú zmes a vymiešame liate cesto.
Pripravíme si plnku – len všetky prísady vymiešame spolu (vrátane pudingového prášku). Nakoniec už len stačí navrstviť. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu nalejeme polovicu cesta, naň navrstvíme tvarohovú náplň a uložíme kúsky sliviek. Prelejeme zvyškom cesta a môžeme na vrchu urobiť aj pár ostrovčekov zo slivkového lekváru. Takto bude koláčik chutiť ako moravské kysnuté koláče – prípadne môžete slivky úplne vynechať a urobiť na vrch len ostrovčeky z lekváru – je to výborné. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30 minút. Po vychladnutí ho posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!